Anlık Bildirim

Koronavirüs yayılımını 24 saatte engelleyen bir ilaç keşfedildi

Molnupiravir adlı antiviral ilacı koronavirüs olan kişilerin yakınlarındakine virüs bulaştırmasını engelliyor. Dağ gelinciklerinde testler başarılı oldu ve klinik aşamalar devam ediyor.

Koronavirüs yayılımını 24 saatte engelleyen bir ilaç keşfedildi Tam Boyutta Gör

Dünyanın gündemini çok ağır bir şekilde etkileyen COVID-19 salgını için dünya çapında bilim adamları ter döküyor ve mümkün olan her türlü tedavi yöntemini test etmeye çalışıyor. ABD’de yayılımı engelleyecek bir ilaç keşfedildi.

Molnupiravir nedir?

Bilim adamlarının üzerinde çalıştığı ilaç Molnupiravir adını taşıyor ve MK-4482/EIDD-2801 seri numarasına sahip. Ağız yoluyla alınan bu ilaç normalde grip tedavisi için geliştirildi ve deneysel aşamadaydı. İlacın özelliği ise virüslerin RNA kopyalaması sırasında hatalar ekleyerek kopyalamayı engellemesiydi.

Georgia Devlet Üniversitesi araştırmacıları bu ilacı koronavirüs üzerinde denedi ve olumlu sonuçlar alındı. Dağ gelinciklerini COVID-19 ile enfekte eden araştırmacılar burundan virüs yayılımı başlayınca Molnupiravir ilacını vermişler. 24 saat sonra enfekte hayvanların yanına konan sağlam hayvanların etkilenmediği görülmüş.

Dağ gelinciğinin koronavirüste semptom göstermeden virüsü yayma kapasitesinin yüksek olması testlerde yer almasının en büyük nedeni. Yani hali hazırda süper bulaştırıcı tarzındaki kişilerin karşılığı diyebiliriz.

Koronavirüs yayılımını 24 saatte engelleyen bir ilaç keşfedildi Tam Boyutta Gör

Molnupiravir ilacının verdiği bu sonuçlar özellikle virüsü kapan kişilerin yanındaki insanlara yaymasının önüne geçebilir. Bu da aslında aylardır devletlerin uğraştığı virüsün yayılımını azaltma çabalarına büyük bir katkı sağlayabilir.

Molnupiravir hali hazırda iki ve üçüncü klinik aşamalarına devam ediyor. En azından toplu aşılama işleminin sonuna kadar yayılımı durdurarak yardımcı olabileceği düşünülüyor. Elbette klinik sonuçların yayınlanması ile net sonuçları görebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim