Anlık Bildirim

Belçika dolandırıcılık ihtimaline karşı 99 kripto para sitesini listeledi

Belçika vatandaşlarının sahte kripto para projeleri tarafından dolandırılmasının önüne geçmek için adımlar atıyor. Hükümet sahte kripto para sitelerini listelemeye başladı.

Toplam hacmi 200 milyar doların üzerine çıkan ve trilyon dolarlara ulaşması beklenen kripto para piyasasında projeler de önemli paralar topluyor. ICO olarak da adlandırılan açık satış dönemlerinde EOS gibi 4 milyar dolardan fazla yatırım toplayanlar mevcut.

Yüzlerce tuzak site var

Oluşan bu büyük ilgi elbette dolandırıcıların da dikkatini çekiyor. Zaman zaman ICO projelerine saldırarak milyon dolarlar çalan dolandırıcılar sahte sitelerle yatırımcı avlamayı daha sık yapıyor. Bunun için açılmış sayısız internet sitesi mevcut.

Belirli kripto paraları veya ICO projelerini aynen taklit ederek sahte web siteleri hazırlayan dolandırıcılar, ziyaretçilerin para göndermesini sağladıktan sonra ise ya kripto paraları dağıtmıyor ya da kayıplara karışıyor.

Belçika Finansal Hizmetler kurumu uzun süredir kripto para yatırımları konusunda vatandaşlarını uyarıyor ve bilgilendirmeye çalışıyor. Yıl başından bu yana dolandırıcılara yönelik bir kara liste oluşturma kararı alınmıştı.

Kurum belirli kriterlerde siteleri inceliyor veya halktan gelen şikayetleri değerlendiriyor. Daha sonra listeye ekleniyor. Hali hazırda 99 adet siteye ulaşan listenin önümüzdeki aylarda daha da genişleyeceği ifade ediliyor.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim