Anlık Bildirim

LG, pazar payını arttırmak için düşük maliyetli telefonlara odaklanacak

Yaklaşık 100.7 milyon adet telefon satarak pazar payını %8.5'a çıkaran LG Mobile, bu yılki stratejik planlarını açıkladı.

Yapılan önemli açıklamalara göre, Güney Koreli üretici, 2009 yılı içinde pazar payını %10'a yükseltmeyi ve geçmiş yılda olduğu gibi 100 milyon civarında satış yapmayı hedefliyor. Cep telefonu pazarının global kriz nedeniyle daralması satışlarını olumsuz yönde etkilerken firmanın böyle olumlu bir tablo çizmesi akıllarda çeşitli soru işaretleri bırakmadı değil. LG Mobile da buna cevap olarak düşük maliyetli alt segment ürünlere odaklanacaklarını belirtti. Bilindiği üzere multimedya özelliklerine fazla önem vermeyen kullanıcı kitlesi azımsanamayacak ölçüde. Nokia, bir kaç yıl önce dünya çapında 200 milyon adet 1100 satışı gerçekleştirerek büyük bir rekora imza atmıştı.

Bir diğer haber ise Samsung cephesinden geldi. Samsung da bu yıl satışları 200 milyona, pazar payını %16'dan %20'ye çıkarmayı planlıyor. Bakalım her iki firma da belirledikleri hedeflere yaklaşabilecek mi?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim