Anlık Bildirim

LGS ve YKS günleri, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

LGS ve YKS sınavları kapsamında alınacak tedbirlere yöneik yapılan toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı başkanlığında düzenlenen toplantı sonrası, sınav günleri sokağa çıkma kısıtlaması kararı çıktı.

LGS ve YKS günleri, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülen ve 20 Haziran’da düzenlenecek LGS ile 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS sınavlarına yönelik alınacak tedbirler kapsamında icra edilen toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

LGS ve YKS günleri, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Tam Boyutta Gör

Koca, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar kapsamında yaptığı açıklamada “LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler.” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, kısıtlamanın detayları ile ilgili bir açıklamada bulunmadı

LGS’ye girecek öğrencilerle ilgili bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada sınavla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Selçuk, ''Bina sayısını arttırdık. 18 bin arkadaşımızı okullarda görevlendirdik'' sözlerini sarf etti. LGS kapsamındaki sınava girecek Kovid-19 tanılı öğrencilerle ilgili sorulan bir soruya ise Bakan, ''Bunun tedbirlerini aldık, ayrı binaları oluşturduk, hiç merak etmesinler" yanıtını verdi.

Biz de LGS ve YKS sınavlarında ter dökecek tüm adaylara, Donanimhaber.com olarak başarılar diliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6129 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lgs, yks ve
2 etiket daha Internet Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim