Anlık Bildirim

YKS’de ChatGPT 4o ile kopya çeken öğrenci yakalandı: Peki sınavı geçebilir miydi?

Yapay zeka sınavlara girdi. 8 Haziran 2024 tarihinde Türkiye genelinde yapılan TYT sınavında yapay zeka ChatGPT 4o yardımıyla kopya çekildi. Kopya çeken kişi sınav esnasında yakalandı.
YKS’de kopya için kullanılan ChatGPT 4o sınavı geçebilir miydi? Tam Boyutta Gör
8 Haziran 2024 tarihinde Türkiye genelinde yapılan TYT sınavına milyonlarca öğrenci girdi. Ancak görünüşe göre sınava giren sadece insan öğrenciler değildi. M.E.E. isimli şahıs, sınav salonunda OpenAI’ın yeni yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT 4o’sunu içeren bir düzenek yardımı ile kopya çekmeye çalıştı. Ancak dikkatli görevlilerin de yardımıyla şahıs, sınav esnasında yakalandı.

ChatGPT 4o ile YKS sınavında kopya

Isparta’da yaşanan olayda düzeneği inceleyen emniyet ekipleri şahsın, düzenek ve yazılım yardımı ile soruları ChatGPT’ye göndererek çözdürdüğü tespit edildi. Yapılan çalışmalarda şüpheli şahsa yardım eden A.B isimli şahısta yakalandı. Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan videoda şahsın kurduğu düzeneğin ses ve görüntü aktarımı yaptığı gösterildi. Kurulan düzenek sayesinde düğme kamera ile çekilen soru ChatGPT’ye aktarılıyor. ChatGPT ise sesli çıktı olarak sorunun çözümünü şahsın kulağındaki kulaklığa iletiyor.

Peki sınavda başarılı olur muydu?

YKS’de kopya için kullanılan ChatGPT 4o sınavı geçebilir miydi? Tam Boyutta Gör
Bilindiği üzere üzere ChatGPT’ye güç veren yeni GPT 4o modeli esasında GPT-4 üzerinde inşa edilmiş bir yapay zeka. Ancak öneki sürümden farklı olarak görsel, ses ve metin gibi diğer tüm alt model ve yapısı GPT 4o modelinde tek bir model üzerinde toplanmış durumda. Performans noktasında dolayısıyla GPT 4 ile arasında büyük farklar bulunmuyor.

Peki ChatGPT 4o, YKS sınavında başarılı olabilir miydi? OpenAI’ın araştırma raporları gösteriyor ki GPT-4, profesyonel ve akademik sınavların çoğunda insan seviyesinde performans sergileyebiliyor. Görsel beslemeyle soruların aktarılmasında modelin performansının biraz daha yükseldiği belirtiliyor. GPT 4’ün girdiği sınavlarda, önceden herhangi bir eğitim olmaksızın ilk yüzde 20 ila yüzde 10’luk dilime girebildiği aktarılıyor. Dolayısıyla ChatGPT’nin YKS sınavında -eğer suç üstü yakalanmamış olsaydı- hatırı sayılır bir puan alması beklenebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7465 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, chatgpt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim