Anlık Bildirim

Apple Music ülkemizde yayına başladı

Yayınlandığı günden bu yana, ülkemizde erişime kapalı olan Apple Music çevrimiçi müzik dinleme hizmeti, nihayet gece saatlerinde kapılarını kullanıcılarımıza ardına kadar açtı.

Apple'ın geçen yıl önce iOS platformu ardından da Android platformu için kullanıma sunduğu çevrimiçi müzik hizmeti, henüz ülkemizde kullanımda değildi. Telif hakkı görüşmelerine hızlı bir şekilde devam eden Apple, nihayet sürecin sonuna geldi ve resmi olarak hizmeti ülkemizde kullanıma sundu.

Dikkatli kullanıcılar, iOS ve Android uygulamalarını kontrol ettiklerinde, bu geceden itibaren ambargonun kalktığını farkettiler. Daha sonra da ulusal basında konu ile ilgili haberler gelmeye başladı. Ücretli olarak 10 milyon kullanıcı sayısını geride bırakan Apple Music, sektörün devlerinden birisi haline gelmiş durumda. 


Apple Music kataloğunda yaklaşık 30 milyon parça yer alıyor ve ülkemizden de sayısız yapımı dinleyebilmek mümkün. Ayrıca Beats 1 adlı canlı kanal ile 24 saat müzik yayını dinleyebiliyorsunuz. Hizmetin aylık bedeli 9.99TL. Aile kullanımı için ise aylık 14.99TL ödemek gerekiyor. Hizmet ilk 3 ay için ücretsiz olarak sunuluyor. Sonrasında ister ödeme başlatıyor isterseniz aboneliği iptal ediyorsunuz. 

Apple Music aslında uzun bir süredir ülkemizden uzak kaldı. Bunun en büyük sebebi olarak, plak şirketlerinin ödenen telif ücretini az bulması ve kıyasıya bir pazarlığın yapılması gösteriliyor. Neyse ki süreç çok fazla uzamadı ve Türk kullanıcılar da hizmetten faydalanmaya başladı. Apple Music Android uygulaması ekstra olarak hafıza kartına listelerinizi indirmenizi ve çevrimdışı da dinlemenizi sağlıyor. 

Apple Music sanatçı yorumları;
“Dijital platform olmazsa olmazımız. Yasal ve bilinçli paylaşıma omuz vereceğine inandığım Apple Music’in hayatımıza girecek olması heyecan verici.”, Sıla
"Dijital ortamda devrim yaratan Apple'ın yeni müzik servisi Apple Music’i Türkiye'de yayına açmasından dolayı çok memnun oldum. Bu heyecan ve mutluluk verici adımın hayırlı olmasını diliyorum.”, Orhan Gencebay 
"Yeni şarkım “Taş”ı artık Apple Music üzerinden de dinleyebileceğiniz için heyecanlıyım. Hoş geldin Apple Music :)”, Soner Sarıkabadayı
"Apple'ın yeni müzik servisi Apple Music Türkiye'de. Bugünden itibaren albüm ve şarkılarım Apple Music'te. Hoşgeldin #AppleMusic”, Ceza 
"#AppleMusic uygulamasının dinleyici ile sanatçıyı daha da yakınlaştıracak olması heyecan verici.”, Cem Adrian

Apple, liderliği insan küratörlere vererek radyoyu yeniden tasarladı. Apple Music Radio dünyanın en iyi radyo DJ'lerinden bazıları tarafından oluşturulan istasyonlar sunuyor. İndie rock'tan folk ve funk'a kadar çok çeşitli türlerde yayın yapan bu yeni istasyonların her biri uzman küratörler tarafından yönetiliyor. Üye olduğunuzda, istediğiniz kadar şarkı atlayabilir ve böylece istasyon değiştirmeden müziği değiştirebilirsiniz.

Apple Music’te bulunacak olan Türk Sanatçılardan bazıları;
Sıla
Ceza
Buray
Halil Sezai
Koray Avcı
Ayşe Hatun Önal
Edis
Güliz Ayla
Sezen Aksu
Cem Adrian
Resul Dindar
Mehmet Erdem
Fettah Can
Orhan Gencebay
Soner Sarıkabadayı
Hande Yener
Hüsnü Şenlendirici
Onurr
Gece
Ahmet Kaya
Dilek Türkan
Oğuzhan Koç

Apple Music’te listeleri yayınlanacak olan Türk küratorler;
Vogue
GQ

Apple Music Türkiye’de listeleri bulunacak yabancı küratorler;
4AD
Armada Music
Burbery
DJ Mag
Domino Records
Filtr
Matador Records
Mojo Magazine
NME
Pitchfork
Q Magazine
Resident Advisor
Rolling Stones (US Baskısı)
Rough Trade
Shazam
Topsify
VICE
XL Recordings
Young Turks
Wired
Downbeat Magazine
Colette
Dancing Astronaut 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10176 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, apple music ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim