Anlık Bildirim

Malezya, dijital korsanlığa 20 yıla kadar hapis cezası getiriyor

Telif haklarıyla korunan içeriklerin illegal olarak sunulmasını önlemek isteyen Malezya, dijital korsanlık yapan veya teşvik eden kişilere para ve 20 yıla kadar hapis cezası verebilecek.

Malezya'dan dijital korsanlığa 20 yıl hapis cezası

Teknolojinin gelişmesi her zaman olumlu yöndeki gelişmeleri beraberinde getirmiyor. Özellikle son zamanlarda artış gösteren telif haklarıyla korunan içeriklerin yasadışı olarak yayınlanması hak sahibi insanları mağduriyete sürüklüyor. Küresel olarak bazı telif yasaları olsa ülkeler de kendi önlemlerini alıyor. Bu konuda alınan son önlem ise Malezya'dan geldi.

20 yıla kadar hapis

Malezya, ülkenin Telif Hakkı Yasası'nda gerçekleştirdiği değişiklikle, telif hakkı sahiplerine bilerek zarar vermek amacıyla akış hizmetleri veya cihazları sunan kişilere en az 2.377 ABD Doları olmak üzere para ve 20 yıla kadar hapis cezası verebilecek.

Yasa değişikliği şirketleri de kapsıyor. Bir şirket tarafından geliştirilen bir ürün, telif haklarını ihlal ediyorsa şirket yöneticileri, gerçekten masum olduklarını kanıtlayamaz ve bu ihlali önlemeye yönelik adımlar atmazlarsa suçtan sorumlu tutulacaklar.

Yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve hak sahibi olmayan kişilerin dijital korsanlık yaparak kendilerine yarar sağlamasının önüne geçilmesi için bu tarz katı yasaların faydalı olacağı öngörülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim