Anlık Bildirim

Meta, siber casusluk için 50 binden fazla kullanıcının hedef alındığını açıkladı

Facebook'un çatı şirketi Meta, 100'den fazla ülkede 50 binden fazla kullanıcıyı hedef alan 7 gözetleme şirketini ve şirketlerle bağlantılı hesapları platformlarından yasakladı.

Meta, 100'den fazla ülkede casusluk yapan 7 şirketi platformlarından yasakladı Tam Boyutta Gör

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, yaptığı bir açıklamayla 100'den fazla ülkede gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve politikacılar gibi popüler isimleri sosyal medyada gözetleyen ve haklarında bilgi toplayan, onlara kötü amaçlı bağlantılar gönderen yedi şirketi ve bu şirketle ilişkili hesapları yasakladığını duyurdu.

'Denetimler artarak devam edecek'

Meta yayınladığı bir raporda, gözetim şirketlerinin birkaç yıl içinde 100'den fazla ülkede 50.000'den fazla kişiyi hedef aldığını söyleyerek potansiyel olarak gözetim altında olduğuna inandığı kullanıcıları uyardığını belirtti. Ayrıca şirket, elde ettiği bulguları güvenlik araştırmacıları ve diğer sosyal medya şirketleriyle paylaştığını açıkladı.

Meta, şirketlerin isimlerini vererek bu şirketleri ve şirketlerle bağlantılı hesapları, platformlarından yasakladıklarını ve haklarında dava açtıklarını belirtti. İsrail'den Cobwebs Technologies, Cognyte, Black Cube ve Bluehawk CI, Hindistan ve Kuzey Makedonya'dan BellTroX ve Cytrox şirketleriyle beraber Çin'den bilinmeyen bir kuruluş bu yasaklı grubu oluşturuyorlar.

Şirketin raporunda: "Uygulamalarımızı kötüye kullanan herkese karşı soruşturmaya ve yaptırım uygulamaya devam edeceğiz ancak bu siber paralı askerler birçok platformda bulunuyor. Ayrıca bu kişiler hem devletler hem de özel şirketler tarafından kullanılıyor. Hedefleri için internet üzerinden gözetlendiklerini bilmek çoğu zaman imkansızdır.” ifadeleri yer alıyor.

Şirket, her ne kadar denetimlerini ve yaptırımlarını artıracağını söylese de en etkili çözüm olarak küresel olarak sektörde iş birliği yapılması gerektiğini vurguluyor.

Kaynakça https://about.fb.com/news/2021/12/taking-action-against-surveillance-for-hire/ https://techcrunch.com/2021/12/16/cytrox-predator-phone-hacking-meta/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim