Anlık Bildirim

Meta, dünyanın en hızlısı olacağını belirttiği yapay zeka süper bilgisayarını tanıttı

Meta, bu yılın ortalarında kurulumu tamamlandığında AI Research SuperCluster'ın dünyanın en hızlı yapay zeka süper bilgisayarı olacağını belirtiyor.             

Meta, en hızlı yapay zeka süper bilgisayarı geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Meta(Facebook), süper bilgisayar çalışmalarına dair yeni bilgiler paylaştı. Şirket, dünyanın en hızlı yapay zeka süper bilgisayarı olacağını belirttiği AI Research SuperCluster'ın (RSC) kurulumunun bu yılın ortalarında tamamen gerçekleştirileceğini açıkladı. Meta, RSC'nin yaklaşık 5 exaflop karma hassas hesaplama sunacağını söylüyor.

Dünyanın en hızlısı olacak

Meta, geliştirdikleri RSC'nin yapay zeka araştırmacılarının trilyonlarca örnekten öğrenebileceği yeni ve daha iyi yapay zeka modelleri oluşturmasına yardımcı olacağını belirtiyor. RSC,yüzlerce farklı dilde metin, resim ve videoyu birlikte sorunsuz bir şekilde analiz etmek, yeni artırılmış gerçeklik araçları geliştirmek gibi birçok konuda katkı sağlayacak.

Meta, en hızlı yapay zeka süper bilgisayarı geliştiriyor Tam Boyutta Gör

RSC şu anda toplam 6.080 GPU'nun saniyede 200 Gigabit hızında veri iletebilen bir Quantum InfiniBand ağı üzerinden bağlandığı 760 NVIDIA DGX A100 sisteminden oluşuyor. Depolama açısından sistem, 175 petabayt toplu depolama, 46 petabayt önbellek depolama ve 10 petabayt NFS depolama alanı sunuyor.

Mevcut sistemi 2017 yılında ürettikleri ilk prototiple kıyaslayan şirket,şu anda sistemin bilgisayarla görü iş akışlarını 20 kat ve NVIDIA Toplu İletişim Kitaplığı'nı(NCCL) 9 kat daha hızlı çalıştırdığını açıkladı. Ayrıca büyük ölçekli doğal dil işleme modellerini de 3 kat daha hızlı eğitebileceğini belirtiyor.

Meta, en hızlı yapay zeka süper bilgisayarı geliştiriyor Tam Boyutta Gör

RSC'nin kurulumu tamamlandığında GPU sayısı 16.000'e çıkartılmış olacak. Bu sayede de yapay zeka eğitim performansı 2,5 kat artırılmış olacak. Nihai sistem, saniyede 16 terabayt veri sunabilen daha hızlı bir ağ ve toplam 1 eksabayt depolama alanı barındıracak.

2022'nin ortalarında AI Research SuperCluster'ın kurulumu tamamlandığında Meta, 5 exaflop karma hassas hesaplama ile dünyanın en hızlı yapay zeka süper bilgisayarı olacağına inandıklarını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim