Anlık Bildirim

Meta, metaverse'ün gizlilik ve güvenliği için çalışmalara başladı

Meta'nın artırılmış ve sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı, geçtiğimiz Mart ayında çalışanlara gönderdiği bir notla metaverse'ün güvenliği için sıkı çalışmalar yapılmasını istedi.

Meta, metaverse'ün güvenliğine önem gösteriyor Tam Boyutta Gör

Meta'nın(Facebook) gelecekteki CTO'su Andrew Bosworth, şirket çalışanlarına gönderdiği bir notta sanal gerçeklik deneyimlerinin güvenliliği konusunda erken önlem almak gerektiğini belirtti. Notta, şirketin metaverse için neredeyse Disney güvenlik seviyelerini istediği yer aldı.

Meta'dan metaverse'ün güvenliği için erken uyarı

Bilinen adıyla Facebook, kullanıcıların güvenliği ve gizliliği konularında pek de iyi olmayan bir geçmişe sahip. Bu durumun farklında olan ve gelecek yıl şirkette CTO görevini üstlenecek Bosworth ise çalışanları metaverse'ün güvenliği konusunda uyardı.

Bosworth tarafından Mart ayında çalışanlara gönderilen ve Financial Times'ın gün yüzüne çıkardığı notla çalışanlar, sanal gerçekliğin özellikle kadınlar ve azınlıklar için 'zararlı bir ortam' olabileceği konusunda uyarıldı. Bu yüzden de Bosworth güvenlik ve gizlilik çalışmalarının hızlandırılması ve kapsamlı bir şekilde ilerletilmesi konularına değindi.

Bir kısmına erişilen notla alakalı Bosworth, Oculus blogunda bir yazı paylaştı. Yazının içeriğinde şu an sanal gerçekliğin güvenliği için var olan araçlardan bahsedildi. Ayrıca geleceğin CTO'su: "Herkesin VR deneyiminin kontrolünün kendisinde olduğunu ve platformumuzda güvende hissetmesini istiyoruz." ifadelerine de yer verdi.

Meta, geçtiğimiz Eylül ayında metaverse planlarına ilişkin pratik ve etik konulara yönelik araştırmalar için 50 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim