Anlık Bildirim

Pokemon Go'nun geliştiricisi Niantic, 'gerçek dünya metaverse' vizyonu için Lightship platformunu başlattı

Artırılmış gerçeklik oyunları geliştiren Niantic, şimdiye kadarki geliştirdikleri araç ve teknolojileri Lightship platformuyla küresel olarak tüm geliştiricilere sunuyor.

Niantic, Lightship ARDK'yi küresel kullanıma açıyor Tam Boyutta Gör

Pokemon Go'nun yaratıcısı Niantic, artırılmış gerçeklik deneyimleri oluşturmayı daha erişilebilir hale getirebilmek adına kendi mobil oyunları için geliştirdiği araç ve teknolojileri Lightship Artırılmış Gerçeklik Geliştirici Kiti adıyla ücretsiz olarak yayınladı.

20 milyon dolarlık fon sağlanacak

Niantic, dünya çapındaki tüm AR geliştiricileri tarafından kullanılabilir olan Lightship'in artırılmış gerçeklik ve Gerçek Dünya Metaverse vizyonlarının gerçekleştirmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Niantic'in CEO'su John Hanke: “Fiziksel ve sanal dünyaları birleştirerek insanlığın teknoloji ile olan ilişkisini dönüştürmek, mümkün olduğunca çok insanın fikirlerini ve bakış açılarını gerektirecektir. Bu nedenle, geliştiriciler, içerik oluşturucular ve markaların küresel olarak AR'de mümkün olanın sınırlarını zorlayan kapsayıcı deneyimler oluşturabilmeleri için kendi oyunlarımıza güç sağlayan teknoloji kasasını açmaktan heyecan duyuyoruz." açıklamalarında bulundu.

Niantic'in Lightship Artırılmış Gerçeklik Geliştirici Kiti'nde temel araçlar tüm geliştiriciler için ve Multiplayer API'ler ise aylık 50.000'den az aktif kullanıcısı olan uygulamalar için ücretsiz sunuluyor. 50.000'den fazla aktif kullanıcısı olan uygulamalarda ise 10.000 kullanıcı başına 5 ABD doları ücret alınacak. Tüm bunlarla birlikte şirket ayrıca bir uygulamanın kaç kullanıcısı olursa olsun Multiplayer API'lerin ilk altı ay boyunca ücretsiz olarak sunulacağını duyurdu.

Niantic, vizyonlarına uygun geliştiricileri desteklemek için 20 milyon dolarlık bir fon ayırdıklarını da belirtti.

Kaynakça https://www.engadget.com/pokemon-go-niantic-augmented-reality-metaverse-apps-193559416.html https://nianticlabs.com/blog/lightshiplaunch/?hl=en Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim