Anlık Bildirim

MKEK tarafından üretilen OZOK El Bombası, envantere kazandırıldı

2017 yılında Hakkari'de şehit olan İstihkâm Üsteğmen Ozan Olgu Köreke'nin Bakım Astsubay Üstçavuş Mustafa Orman ile tasarladığı el bombası, OZOK adıyla TSK envanterine kazandırıldı.

MKEK tarafından üretilen OZOK El Bombası, envantere kazandırıldı Tam Boyutta Gör
2017 yılında icra edilen “Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu” esnasında Hakkâri’nin Çukurca ilçesi kırsalında yürütülen el yapımı patlayıcı tespit ve imha faaliyeti sırasında teröristlerce önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve ne yazık ki kurtarılamayarak şehit olan İstihkâm Üsteğmen Ozan Olgu Köreke ve Bakım Astsubay Üstçavuş Mustafa Orman’nın tasarladığı el bombası Silahlı Kuvvetler envanterine kazandırıldı.

Şehidin isim ve soy isminin baş harflerinin bir araya getirilmesi sonucu ortaya çıkan ve OZOK adı verilen el bombası, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKEK) bağlı tesislere Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan ziyarette tanıtıldı.

MKEK tarafından üretilen OZOK El Bombası, envantere kazandırıldı Tam Boyutta Gör

23 Ekim 2017’de şehit olan Üsteğmen Köreke’nin henüz hayattayken tasarımına ortak olduğu ve üretilmesi için MKEK’e teklif edilen el bombası, şehidin anısını yaşatmak maksadıyla OZOK Projesi kapsamında hayata geçirildi.

OZOK el bombası özellikleri

138 mm boyunda, 27 mm çapında olan OZOK el bombası, boyutuna bağlı olarak personel üzerinde daha fazla miktarda taşınabiliyor. Hafif olduğundan diğer el bombalarına göre daha uzak mesafelere atılabilen OZOK el bombasında C4 veya TNT tipi patlayıcılar kullanılıyor. Yuvarlak el bombaları 92 parçacık içerirken OZOK el bombası 216 parçacık içeriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim