Anlık Bildirim

Logitech sanal gerçeklik için ekran kalemi duyurdu

Sanal gerçeklik konsepti henüz tam yaygınlığa ulaşabilmiş değil ancak kask ve ekipman anlamında önemli gelişmeler sağlandı. Logitech 3D sanal çizimler yapabileceğiniz bir ekran kalemi geliştirdi.

Normalde sanal gerçeklik ekipmanları sensörler ve kontrolcüler ile kullanılıyor. Bu sayede eller ve ayaklar ortama dahil oluyor veya kontrolcü ile örneğin silah veya raket gibi ortam araçları elde edilebiliyor.

VR Ink Pilot Edition özellikleri

Logitech ise konuya biraz farklı bir açıdan yaklaşmış. VR Ink Pilot Edition adındaki ekran kalemi sanal gerçeklik ortamlarında 3D olarak çizimler yapmayı ve fiziksel ortamda herhangi bir yüzey üzerinde kullanmayı sağlıyor.

Logitech daha çok kurumsal müşterileri ve kurumsal uygulamaları hedefliyor. Sanal ortamda çizdiğiniz 3D nesneleri kaydedebiliyor veya etrafında dolaşarak düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Minik dokunmatik alan ile projelerinizi daha detaylı manipüle edebiliyorsunuz.

VR Ink Pilot Edition kalemi Steam VR takip teknolojisi kullanıyor. Bu bakımdan sadece VIVE ve Valve Index kaskları ile uyumlu. Henüz kalem için geliştirilmiş uygulamalar mevcut değil. Logitech pek çok firmaya örnekleme yaparak ekosistemin oluşması için adım atmış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim