Anlık Bildirim

Aksesuar tarzındaki sanal gerçeklik gözlükleri sınıfında lider olan ve genel VR pazarında da önemli bir paya sahip olan Samsung, tecrübelerini daha ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Firma bağımsız bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştiriyor.

Yeni bir trend

Google’ın Daydream sanal gerçeklik gözlüğü standartlarını artık bağımsız çalışacak şekilde düzenleyeceğini açıklamasının ardından üreticilerin de hazırlıkları olduğu ortaya çıkmıştı. HTC, Lenovo yıl sonuna doğru ilk örnekleri vermeyi planlıyor. Samsung da yeni trende hazır olmak amacında.

ExynosVR adını taşıyan bağımsız gözlük, gelecek yıllarda karşımıza çıkacak ürünlere altyapı oluşturacak. Henüz referans aşamasında olan gözlüğün sektöre girmek isteyen firmalara yardımcı olması bekleniyor.

Samsung daha önce Exynos 8890 yonga setini temel alan ExynosVR II adında bir gözlük prototipi geliştirmişti. Şimdi gözlük üçüncü nesle terfi etti. ExynosVR III adındaki gözlük bu kez Exynos 8895 yonga setini temel alıyor. Yonga seti aynı olsa da önceki versiyonda olduğu gibi Mongoose özelleştirilmiş 64-bitlik çekirdekler iki adetle sınırlanıyor. Cortex-A53 ise yine 4 tane.

Öncekinden çok daha güçlü olan ExynosVR III, ayrıca görüntü kalitesini daha da yükseltiyor. 4K çözünürlüklerde 75 kare/saniye oynatım hızı olan gözlük, Wide Quad çözünürlüğünde ise 90 kare/saniyeye ulaşıyor.

Gözlüğün kamera sensörlerini Visual Camp firması geliştirmiş. Kameralar oyuncunun kafasının hareketlerini ve odayı tarayacak kapasiteye sahip. Böylece yoğun bir içerik tecrübesi yaşanabilecek. Ayrıca el hareketlerini ve sesi de algılayabileceği belirtiliyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Samsung bu tasarımı referans olması amacıyla geliştiriyor. Yani şimdilik Samsung markası altında son kullanıcıya sunulma ihtimali yok. Bu bakımdan Lenovo ve HTC gibi firmalara da rakip olmayacak. Firmanın Gear VR gözlükleri bu anlamda görev yapmaya devam edecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim