Anlık Bildirim

Samsung katı durum bataryaları geliştiriyor

Samsung SDI tarafından yapılan açıklamaya göre katı durum bataryaların önemli aşama kaydedildiği ve bir veya iki yıl sonra akıllı telefonlarda kullanılabileceği belirtildi.

Geçen yıl batarya konusunda ağzı yanan ve büyük kayıplar yaşayan Samsung, yeni bir batarya teknolojisi üzerinde çalışıyor. Firma yeni teknolojisini en erken gelecek yıl akıllı telefonlarında kullanmayı planlıyor.

Daha güvenli

Bilindiği üzere geleneksel bataryaların içerisinde bulunan kimyasal maddeler riskli durumlara yol açabiliyor. Aşırı ısınma veya hava ile temas gibi durumlarda patlamaya kadar giden olaylar yaşanabiliyor. Bu bakımdan firmalar daha güvenli bir batarya çözümü geliştirmek için çalışıyor.

Bugünlerde gündemde olan ise katı durum bataryaları. Sıvı elektrolitlerin yerine katı elektrolitler kullanan bu teknoloji, böylece yanma riskini en aza indiriyor. Herhangi bir ezilme veya bükülme gibi durumda sıvı sızıntısı olmadığı için istenmeyen olaylar yaşanmıyor.

Katı durum bataryaları aynı zamanda kullanılan bileşenlerin de boyutlarının küçülmesini sağlıyor. Böylece aynı kapasitede çok daha küçük ve ince bataryalar elde edilebiliyor. Yine batarya ömrü 3 yıla kadar uzayabiliyor. Bu bakımdan akıllı telefon üreticileri katı durum bataryalarına yönelmiş durumda. Katı durum bataryalarını ilk geliştirmeye başlayan Toyota olmuştu.

Samsung çok ilerledi

Firmanın batarya geliştiren iştiraki Samsung SDI tarafından yapılan açıklamaya göre katı durum bataryaların önemli aşama kaydedildiği ve en erken bir veya iki yıl sonra akıllı telefonlarda kullanılabileceği belirtildi. Yani en erken gelecek yıl bir Samsung telefonunda katı durum bataryası görebiliriz. Diğer taraftan LG de önemli aşama kaydetmiş durumda ve yakın zamanda ondan da bir hamle görebiliriz.

Katı durum bataryaları bununla birlikte henüz elektrikli araçlar için olgunlaşma aşamasına gelemedi. Çok ayrıntılı testlerin ardından bunu anlayabileceğiz. Bunun da 2025 yılından önce gerçekleşmesi beklenmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim