NASA, “Mars’ta yaşam var mıydı?” sorusuna cevap aramak üzere 30 Temmuz’da Kızıl Gezegen’e gönderilen Perseverance (Azim) gezgininin yolculuğunu gerçek zamanlı takip edebileceğimiz bir uygulama yayınladı.
“Gözler Güneş Sistemi’nin Üzerinde” adı verilen uygulama, Perseverance gezgininin 18 Şubat 2021 tarihinde Jezero Krateri’ne inmesiyle son bulacak uzay yolculuğunu gerçek verilerle izlememizi sağlıyor. Perseverance’ın iniş yapacağı 49 kilometre genişliğindeki Jezero Krateri’nin milyarlarca yıl önce dev bir göle ev sahipliği yaptığı bilindiği için yaşam izleri aramak için oldukça uygun bir aday olarak değerlendiriliyor.
Perseverance ekibinin ulaştığı uçuş verilerinin birebir yansıtıldığı uygulamada sadece gezginle ilgili veriler sunulmuyor. Oldukça kapsamlı fakat sade bir şekilde hazırlanan uygulamada Güneş Sistemini ve ötesini keşfe çıkan diğer uzay araçları ile Güneş Sistemi’nde bulunan gezegen, cüce gezegen ve kuyruklu yıldız gibi diğer gök cisimleri ile ilgili bilgiler sunuluyor.
Gözler Güneş Sistemi’nin Üzerinde uygulamasına göz atmak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


arkadaşlar algı yaratmaya çalışan kamiller var yorumlarda sanki askeri gücü yokmuşta rte sayesinde olmuş gibi türkiyede yıllardır savunma sanayi güçlüydü sürekli gücüne güç kattı rtenin etkisi yok makarnacı tayfa bunuda kendileri yapmış gibi kabullenmeye başlamışlar dolar 38 lira euro 41-42 lira bunları asla söylemezler faiz almış başını gitmiş yarım kilo et kaç yüz lira olmuş asla söylemezler.
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.