Anlık Bildirim

Google'dan mültecilere Chromebook yardımı

Zor şartlar altında yaşayan mültecilere bir nebze de olsa yardım etmek isteyen Google, bu amaçla Project Reconnect platformuna Chromebook bilgisayar yardımı yapacak.

Son yıllarda mülteci konusunda tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Başta komşumuz Suriye olmak üzere, milyonlarca insan çeşitli sebeplerle evin ve yurdunu terketmek zorunda kalıyor, çok kötü koşullara mahkum oluyor. Barınma ve beslenme ihtiyacı yanında, teknolojiye erişim de mülteciler için büyük önem taşıyor. Google, bu açıdan önemli bir destek bütçesi ayırdı. 

NetHope tarafından başlatılan ve Almanya'da yaşayan mültecilere yönelik teknoloji erişimi sağlamayı amaçlayan Project Reconnect projesine, Google 5.3 milyon dolar yardım yapma kararı aldı. Destek bütçesi, Chromebook bilgisayarları olarak kullanılacak. Bunun haricinde herhangi bir nakit yardımı bulunmuyor. 


Almanya'da mülteciler ile ilgili çeşitli faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluşları, Project Reconnect kapsamında Google yardımına başvurabilecek. Yapılan değerlendirme sonrasında, Mart ayından itibaren, Chromebook ürünleri STK'lara ulaştırılacak. Bilindiği gibi, Chrome OS platformu internet üzerinden çalışıyor ve çevrimdışı çalışan uygulama sayısı nispeten az. Bu bakımdan, mültecilere internet erişiminin de sağlanması gerekecek. Bununla ilgili bir açıklama bulunmuyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4455 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, project reconnect ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim