Anlık Bildirim

AMD’ye büyük şok: Nvidia ortaklık programı yeniden başlıyor

Çin özelinde dizüstü üreticilerine yönelik olarak Nvidia’nın ortaklık programını yeniden başlatacağı iddia ediliyor. Böylece AMD kartları oyunda devre dışı kalacak.

Nvidia’dan AMD’nin önünü kesecek hamle

Özellikle AMD’nin Navi mimarili Radeon RX 5000 serisi ekran kartlarını rekabet dışı bırakmak için özel bir ortaklık programı başlatan Nvidia kopan büyük fırtınaların ardından bu kararından vazgeçmek zorunda kalmıştı. Şimdi pandoranın kutusu yeniden açılıyor.

Nvidia ortaklık programı nedir?

Nvidia ortaklık programı ilk olarak ABD’de başlamış ve OEM üreticilerine pek çok konuda destek olarak en verimli tasarımları ortaya çıkarmasını hedeflemişti. Elbette bunun bir karşılığı vardı ve tasarımlarda Radeon RX serisine yer verilmesi istenmiyordu.

Nvidia’nın hâkim gücü nedeniyle OEM üreticileri çaresizce bunu kabul etti. Hatta ekran kartı üreticilerinin AMD modellerini Nvidia ile aynı serilere koyamadığı ve ayrı bir seri başlattığı da gündeme gelmişti. 

Büyük tartışmalar ve kopan fırtınaların ardından ortaklık programı rafa kalktı ve her şey eskiye döndü. Bununla birlikte Radeon 6000M serisinin beklenmedik rekabet gücü Nvidia’yı yine hâkim gücünü kullanmaya itti. 

Sadece Çin içerisinde olmak kaydıyla dizüstü üreticilerine yönelik Nvidia’ın yeniden ortaklık programı başlatacağı iddia ediliyor. Firma özellikle Radeon RX 6700M ekran kartının dizüstülerde kullanılmasını istemiyor zira Nvidia mobil kartlarını en fazla zorlayacak olan model durumunda. Çin gibi en büyük dizüstü pazarında yaşanan bu gelişme karşısında AMD nasıl bir tedbir alacak merak konusu çünkü küresel çip sıkıntısı da firmayı zorlamaya başladı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16250 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia partner program ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim