Anlık Bildirim

OCZ' den yepyeni bellek: OCZ FlexXLC Edition

Yüksek performanslı bellek üreticilerinin başında gelen OCZ firması, yeni modeliyle DDR2 belleklerde hız sınırını biraz daha arttırdı. Flex XLC Edition isimli bellekler PC2 - 9200 yani tam olarak 1150 MHz' e kadar çıkabilmekte. Aslında belleklerin sınırı bu şaşırtıcı hız bile değil, OCZ' nin bile internet sitesinde ürünün 2.1V' da 1200 MHz, belki daha da üstü hızlara ulaşabileceği şeklinde bilgiler var. Özellikle bellek modüllerinin EVP teknolojisi ile 2.4 +-%5 volt da bile sorunsuz çalışacağının garanti edilmesi ürünün sınırının 1200 MHz olmadığının en büyük göstergesi.

Peki bu belleklerin başarımının sırrı nerede yatıyor? Bunun temel 2 sebebi var. Birincisi belleklerde kullanılan özel 8 katmanlı baskı devre plakası. 8 katman sayesinde bellek modülleri arasındaki sinyal çakışmaları minimuma indirgenmiş. Ürünün bir diğer eşsiz özelliği ise tabiki soğutma sistemi. Zaten belleklerin bu kadar yüksek hıza çıkabilmesinin en büyük sebebi de bu.

OCZ' nin belirttiğine göre, 1.8v 800 MHz' de çalışan belleklerle 2.1v 1200 MHz' de çalışan belleklerin güç tüketimi arasında çok büyük farkların bulunduğu. Tabi bu güç tüketim farkı doğal olarak bellek modüllerine daha fazla ısı üretimi şeklinde geri dönmekte. OCZ bu açığa çıkan yüksek ısıyı belleklerden uzaklaştırmak karma bir soğutucu kullanmış. Aliminyum olan soğutucu, soğutucu yapraklara ilaveten sıvı soğutmaya uygun olarak tasarlanmış. 800 MHz hızında sogutucu pasif olarak bellekleri sogutabilirken, yüksek voltaj ve MHz değerlerinde ise sıvı soğutma bloğunun kullanılması OCZ tarafından tavsiye ediliyor. Zaten böyle bir belleği kim alıp da stantard hızlarda kullanır ki?:)

2 Gb' lık kitler halinde satılıcak olan ve yüksek kalite OCZ işçiliğinin her bir belirtisini taşıyan bu bellekler çok yakında, diğer OCZ bellekleri gibi ömür boyu garantili olarak, raflarda yerini alacak...

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim