Anlık Bildirim

Operatörler, Apple'ın dahili sim kart fikrinden endişe duyuyor

Bir süre önce sizlere Apple'ın gelecek nesil iPhone'larda gömülü sim kart kullanmayı düşündüğünü ve bunu hayata geçirmek Gemalto ile birlikte ortak çalıştığı yönündeki iddiaları aktarmıştık. Fakat, Financial Times'da yayınlanan son habere göre, özellikle Avrupa'lı operatörler Apple'ın bu çalışmasından memnun değiller. Operatörlere göre gömülü sim karta sahip iPhone'lar, kullanıcılara istedikleri operatörü seçme özgürlüğü vererek; çok farklı bir telefon deneyimi sunacak.

Vodafone İngiltere ve Fransa Telekom'un da aralarında bulunduğu Avrupa'lı bazı operatörlerin diğer bir endişesi ise, Apple'ın çalışmasının kullanıcıları kendilerinden tamamen uzaklaştırıp, fotoğrafın dışına çıkaracak olması.. Servis sağlayıcılarına göre Apple, gömülü sim kartla birlikte iPhone'ların bütün kontrolünü ele alacak; dolayısıyla operatörlerin yapması gereken sadece kullanıcılara sunulacak servislerle ilgilenmek olacak.

Apple'ın dahili sim kart üzerindeki çalışmasıyla ilgili ilerleyen günlerde ne gibi gelişmeler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim