Anlık Bildirim

Oracle’dan dev satın alım

Yazılım devi Oracle, büyük bir potansiyel barındıran dijital sağlık hizmetleri sektörüne hızlı bir giriş yapıyor. Firma dijital bilgi sistemleri geliştiren Cerner’i satın aldığını duyurdu. 

Oracle Tam Boyutta Gör

Daha çok Java ile tanıdığımız ancak yazılım dünyasının en önemli firmalarından birisi durumundaki Oracle önemli bir satın alıma imza atıyor. Son dönemin en yüksek bedellerinden birisini ödeyerek Cerner firmasını satın alıyor. 

Oracle’dan dev hamle

Oracle yaptığı açıklamada sağlık sektöründe dijital bilgi sistemleri geliştiren Cerner firmasını hisse başı 95$ olarak toplamda 28.3 milyar dolar karşılığında satın aldı. Cerner firmanın gelirlerine büyük bir katkı sağlayacak. Oracle de Cerner’i daha fazla ülkeye götürecek. 

Giyilebilir cihazların yaygınlaşması ile sağlık sektöründe de önemli değişimler yaşanıyor. Kullanıcıların sürekli takibi, uzaktan tavsiyeler veya gerektiği durumda müdahaleler bu sayede mümkün oldu. Dijital sağlık sektörüne en büyük yatırımı yapan firmalardan birisi Apple ve geniş bir ağ oluşturdu. 

Oracle da sektörün gidişatını iyi görmüş olacak ki devasa bir bütçe ayırmaktan kaçınmamış. Sıfırdan bir platform geliştirmek zaman alacağı için Cerner ile firma sağlık sektöründe hızlı bir şekilde ilerlemek istiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim