Anlık Bildirim

Oyun içi satışlar için kutu üzerinde de logo olacak

Bir süredir dijital oyun satışlarında gördüğümüz PEGI’nin oyun içi satış logosu kutulu oyunlara da geliyor. Yıl sonuna doğru oyun kutularında bahse konu logo zorunlu olacak.

Avrupa İçerik Tanımlama Örgütü PEGI, son dönemin tartışma konusu olan oyun içi satışlara özel bir logo geliştirmişti. Dijital oyun satışlarında kullanılan bu logo şimdi kutulu oyunlara da geliyor.

Önemli bir ekonomi haline geldi

Yapılan bir araştırmaya göre ankete katılan her 5 ebeveynden 2’si çocuklarının oyun içi eşya satın aldığını belirtiyor. Bunların yüzde 80’i ise satın almadan önce izin alma, belirli bir harcama limiti koyma veya ön ödemeli kart ayarlama şeklinde kurallar koyuyor.

Kredi kartı tutan bir el şeklinde tasarlanan logo tüketicilere üründe oyun içi satılan eşyalar olduğu bilgisini veriyor. Kutulu oyunlarda kullanılması özellikle ebeveynlerin satın almadan önce dikkatini çekmesini sağlayacak.

PEGI yöneticileri logonun kutulu oyunlara da eklenmesinin ebeveynlerin işine yarayacağını ve çocuğuyla buna göre bir plan yaparak oyunu satın alabileceğini ifade ediyor.

PEGI logosu gerçek para ile oyun içi eşya satan tüm oyunları kapsıyor. Kapsama alanına giren tüm oyunların kutusunda PEGI logosunu yıl sonuna doğru görmeye başlayacağız.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim