Anlık Bildirim

Pfizer, Covid-19 ilacının onayı için FDA'ya başvurdu

BioNTech ile ortak geliştirilen Covid-19 aşısı ile tanınan Pfizer şimdi de Covid-19 tedavisinde kullanılmak için hap şeklinde ilaç geliştirdi. İlacın kullanım onayı için FDA'ya başvurdu.

Pfizer, Covid-19 ilacının onayı için FDA'ya başvurdu Tam Boyutta Gör

ABD’li ilaç firması Pfizer, Covid-19 tedavisini kolaylaştıran hapın onayı için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) acil kullanım onayı başvurusunda bulundu. Pfizer’in başvuru dosyasına göre Covid-19 ilacı sayesinde orta ve yüksek riskli hastalarda hastaneye yatış ve vefat oranları yüzde 89 oranında azaltılıyor.

İlacın adı: Paxlovid

Paxlovid adı verilen ilaca acil kullanım onayı çıkması halinde birkaç hafta içinde satışa sunulacak. Aşı yaptırmamış kişiler Covid-19’a yakalanırsa bu ilacı kullanarak hastalığı çok daha kolay bir şekilde atlatabilecek. Vücudun bağışıklık üretme hızını artırıyor ve hastalığın kısa sürede tedavi edilmesini sağlıyor. Pfizer ayrıca ABD’de BioNTech ile ortak aşı üretimi yapıyor. ABD’de milyonlarca kişi Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısı oldu. Bu durum firmaya güveni artırdı.

Pfizer’in yanı sıra ABD’li başka bir ilaç şirketi Merck&Co, Covid-19 ilacı için FDA’ya başvuru yapmıştı. Bu ilacın raporuna göre hastaneye yatışların ve ölümlerin yüzde 50 oranında azaltıldığı ifade ediliyor. Aradan yaklaşık 1 aylık süre geçti ancak herhangi bir olumlu gelişme yaşanmadı. Uzmanlar onayın en erken Aralık ayında verilmesini bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim