Anlık Bildirim

Covid-19'da ölüm riskini 2 katına çıkaran gen kanıtlandı

Oxford Üniversitesi'nin yaptığı son çalışmaların ardından LZTFL1 isimli gene sahip olanlarda Covid-19'un ölüm riskini ve akciğer yetmezliğini iki katına çıkarttığı gözlemlendi. 

Covid-19'da ölüm riskinin 2 katına çıktığı gen keşfedildi Tam Boyutta Gör

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünya olarak Covid-19 virüsüyle başa çıkmaya çalışıyoruz. Virüsün yeni mutasyonları, aşılar derken artık gündem her gün Covid-19'a dair yeni bir bilgiyle değişiyor. Oxford Üniversitesi'nin yaptığı son çalışma korkutan cinsten bir sonuç ortaya çıkardı.

Ölüm Riski İki Katına Çıkıyor

Oxford Üniversitesi'nin yaptığı son çalışma ile birlikte LZTFL1 adı verilen gene sahip insanların Covid-19'a karşı daha savunmasız olduğu ortaya çıktı. Çalışmaya göre bu gene sahip insanların ölüm riski ve akciğer yetmezliği riski iki kat daha yüksek. Bu gene sahip insanların yüzdesi ise aslında bir hayli yüksek.

Araştırmaya göre Güney Asya kökenli insanların %60'ı bu gene sahipken, Avrupa kökenli insanların da %15'i bu gene sahip. Afro-Karayip kökenli insanlar için ise bu oran %2. Uzmanlar bu çalışmanın ardından aşının hala yüksek bir koruma oranına sahip olduğunu özelllikle yüksek riskli kişilerin mutlaka aşı yaptırması gerektiğini vurguladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim