Anlık Bildirim

PlayStation 5'in ilk 8K 60FPS oyunu çıkışını yaptı

Her ne kadar PlayStation 5'in şu anda resmi olarak 8K desteği olmasa da yeni çıkan Touryst'in 7680 × 4320 çözünürlükte ve 60 FPS'te PlayStation 5'te oynanabildiği keşfedildi.

PlayStation 5'in ilk 8K 60FPS oyunu çıkışını yaptı Tam Boyutta Gör

Teknoloji ilerledikçe bildiğiniz gibi izlediğimiz veya oynadığımız yapımların çözünürlüklerinin yüksek olmasını ve özellikle oyunlarda yüksek performans vermesini bekliyoruz. Yeni nesil konsollar da şu anda 4K çözünürlük desteğine sahip cihazlar. Ancak geçtiğimiz günlerde bir oyunun PS5'te daha yüksek bir çözünürlük verdiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Digital Foundry'nin keşftettiği ve sonrasında geliştiricilerle yapılan görüşmelerin ardından The Touryst isimli oyunun PlayStation 5'te 7680 × 4320 çözünürlükte ve 60 FPS performans verdiği açıklandı. Konsolun resmi olarak 8K desteği olmadığını da tekrar belirtelim.

Geliştiriciye göre bu görüntü tamamen doğal bir 8K. Ancak konsol desteklemediği için bu görüntü doğal 8K'da render yaparken bu görüntü sonrasında 4K'ya düşürülüyor. Aynı durum Xbox tarafında da geçerli ancak orada 8K değil, 6K 60FPS'den 4K 60FPS'e düşüyor. Digital Foundry'nin videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

The Touryst PS5 Video

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15213 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, PlayStation ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim