Anlık Bildirim

Renault'nun gelecek elektrikli modellerine ilişkin ipuçları paylaşıldı

2025'e kadar 3'ü Alpine markasına, 7 tanesi de Renault markasına ait olmak üzere 10 adet yeni elektrikli otomobil tanıtmayı planlayan Fransız üretici bunlardan bazılarının silüetlerini paylaştı.

Renault'dan Alpine markasını da içeren elektrikli otomobil atağı Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasının geleceği elektrikli araçlar üzerine şekillenirken, Renault da bu alanda öncü markalardan biri olmak adına kolları sıvamış durumda. Elektriklenme konusunda agresif bir strateji izleyen Fransız otomotiv devi, 2025'e kadar 10 yeni elektrikli modelle karşımızda olacak.

Yapılan açıklamalar ve paylaşılan ipucu görsellerine göre bu 10 elektrikli otomobilden 3 tanesi Alpine markasıyla yollara çıkacak. Diğer 7 tanesiyse Renault'nun kısa süre önce tazelenen logosunu taşıyacak.

Alpine markasıyla sunulacak modellere ilişkin ipuçlarına baktığımızda bunlardan ilkinin Lotus iş biriliğiyle geliştirilecek bir spor otomobil olduğunu görebiliyoruz. Söz konusu model, markanın şu anki tek modeli olan A110'un halefi olacak. Zira mevcut modelin satışlarının çok iyi olmadığı biliniyor. Otomobilin silüetine bakılırsa oldukça sportif ve kaslı bir model bizleri bekliyor.

Alpine markasına can suyu verecek ikinci modelse kompakt bir hatchback olacak. Bunun elektrikli olarak yeniden hayata döndürülen Renault 5'i temel alacağı düşünülüyor ki ipucu görselindeki aracın silüeti de bunu fazlasıyla doğruluyor. Büyük arka kanat, ön kaputtaki havalandırma ve önde ekstra adınlatma ünitesi olduğunu tahmin ettiğimiz detay bu görselde dikkat çekiyor.

Renault'dan Alpine markasını da içeren elektrikli otomobil atağı Tam Boyutta Gör

Yukarıda sözünü ettiğimiz kompakt hot hatch Renault Grubu'nun B segment elektrikli modeller için geliştirdiği CMF-BEV platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform sayesinde otomobilin üretim maliyeti mevcut ZOE'ye kıyasla yüzde 33 civarında daha az olacak. Öte yandan bu platformun WLTP'ye göre 400 kilometreye kadar sürüş menziline imkan tanıdığını da biliyoruz.

Alpine markasının karşımıza çıkaracağı üçüncü modelde bir premium grand tourer olacak. Bu model Taycan, Model S ve e-tron GT gibi modellerle rekabet edecek. Bu model de C ve D segment modeller için geliştirilen CMF-EV platformunu kullanacak. MeganE'nin de altyapısını oluşturan bu platform WLTP'ye göre 580 kilometreye kadar sürüş menziline imkan tanıyor.

Renault ayrıca toplantıda 4ever isimli bir modelin daha duyurusunu yaptı. Söz konusu modelle ilgili herhangi bir görsel paylaşılmadı fakat retro esintiler taşıyacağı belirtildi. Daha önceki açıklamalar ve isimdeki '4' ibaresi bizlerde bu modelin de Renault 4'ün modern ve elektrikli versiyonu olacağı izlenimini yarattı.

Aşağıdaki galeride Fransız üreticinin toplantıda paylaştığı, Alpine ve Renault markalarına ilişkin modellerin silüetlerini bulabilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim