Anlık Bildirim

Rusya'da ilk Omicron vakası açıklandı

Türkiye'nin yolcu trafiğinin yüksek olduğu ülkeleden Rusya'da ilk Omicron vakası açıklandı. Güney Afrika'dan dönen iki kişide Omicron tespit edildi.                  

Rusya'da ilk Omicron vakası açıklandı Tam Boyutta Gör

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve kısa sürede pek çok ülkeye yayılan Omicron varyantı şimdi de Rusya’ya sıçradı. Yolcu trafiğimizin yüksek olduğu ülkelerden Rusya’da ve sınır ülkemiz Yunanistan’da ilk Omicron vakalarını bildirildi. Türkiye’de ise henüz resmi olarak Omicron vakası tespit edilmedi. Ancak Belçika ve Tunus’ta tespit edilen Omicron vakalarının Türkiye’den geldiği açıklanmıştı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinden yapılan yazılı açıklamada, Güney Afrika’dan dönen iki kişide Omicron varyantına rastlandığı bildirildi. Açıklamada, Rusya nüfusunun Omicron varyantından korunması için gerekli tüm önlemlerin alınacağı kaydedildi. Yaklaşık 144 milyon nüfuslu Rusya'da 282 binden fazla kişinin hayatına mal olan Covid-19, bugüne kadar 9,8 milyon kişide görüldü.

Tunus'taki ilk Omicron vakası İstanbul'dan giden yolcuda tespit edildi

Tunus’un Covid-19 kurulunda görevli Dr. Hachemi Louzer tarafından yapılan açıklamaya göre 3 Aralık 2021’de İstanbul’dan Tunus’a uçakla seyahat eden 23 yaşındaki Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı bir yolcunun Covid-19 testi pozitif çıktı. Mutasyon testi için Tunus'taki Pasteur Halk Sağlığı Enstitüsü'nde incelemeler yapıldı ve bu yolcunun Omicron varyantı taşıdığı tespit edildi. Böylelikle Tunus’ta ilk kez Omicron varyantı bildirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim