Anlık Bildirim

Tunus'taki ilk Omicron vakası İstanbul'dan giden yolcuda tespit edildi

Tunus, ilk Omicron vakasını duyurdu. İlk vakanın İstanbul'dan Tunus'a giden bir yolcuda tespit edildiği açıklandı. T.C. Sağlık Bakanlığı'na göre henüz Türkiye'de Omicron tespit edilmedi.

Tunus'taki ilk Omicron vakası Türkiye'den Tunus'a uçmuş Tam Boyutta Gör

Covid-19’un dünya genelinde büyük endişe yaratan yeni varyantı Omicron, yeni ülkelere sıçramaya devam ediyor. Tunus ilk Omicron vakasını açıkladı ve bu vakanın Türkiye’den Tunus’a geldiğini duyurdu. Daha önce de Belçika’daki ilk Omicron vakasının Türkiye bağlantılı olduğu duyurulmuştu. Bu iki gelişmeye rağmen T.C. Sağlık Bakanlığı’na göre henüz Türkiye’de Omicron vakası gözlemlenmedi.

Tunus’un Covid-19 kurulunda görevli Dr. Hachemi Louzer tarafından yapılan açıklamaya göre 3 Aralık 2021’de İstanbul’dan Tunus’a uçakla seyahat eden 23 yaşındaki Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı bir yolcunun Covid-19 testi pozitif çıktı. Mutasyon testi için Tunus'taki Pasteur Halk Sağlığı Enstitüsü'nde incelemeler yapıldı ve bu yolcunun Omicron varyantı taşıdığı tespit edildi. Böylelikle Tunus’ta ilk kez Omicron varyantı bildirildi.

Kongolu yolcunun beraber seyahat ettiği kardeşinin Covid-19 testi negatif çıkan kardeş dahil olmak üzere pek çok yolcuyu karantinaya aldı. Tunus’ta Omicron önemli olarak çeşitli ülkelere sınırlar kapatılmıştı ancak Türkiye’den gelen yolcuyla birlikte Omicron’dan kaçılamadı. Ülkede bugüne kadar 25 binin üzerinde kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 700 bini aşkın pozitif vaka bildirildi. Yaklaşık 12 milyon nüfusa sahip ülkenin yaklaşık 5 milyonu çift doz aşı oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6895 kez okundu.
46 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, covid-19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim