Anlık Bildirim

AMD Radeon RX 6600, 3DMark'ta test edildi

AMD, piyasadaki en yavaş RDNA2 grafik kartını tanıtmaya hazırlanıyor. Twitter kullanıcısı HXL tarafından sızdırılan görüntülerde ise karta ait 3DMark performans test sonuçları yer alıyor.

RX 6600, 3DMark sonuçları sızdırıldı Tam Boyutta Gör

Bu model, Radeon RX 6600M ile eşdeğer sayıda 1792 Akış İşlemcili Navi 23 GPU'ya dayanıyor. Kartta 8GB GDDR6 bellek ve 32MB Infinity Cache bulunuyor. RX 6600'ün hem performans hem de fiyatlandırma (henüz onaylanmadı) açısından 1080p oyun için orta sınıf bir kart olması bekleniyor.

RX 6600, 3DMark sonuçları sızdırıldı Tam Boyutta Gör

Sızdırılan 3DMark sonuçlarına göre kart, Time Spy testinde hem RTX 3060 hem de RTX 2060 SUPER'den daha düşük seviyede olan 8155 puana ulaştı. Belirtilen her iki Nvidia ekran kartlarının 8400 puanı rahatlıkla geçtiğini göz önünde bulundurmakta fayda var. Test sonuçları doğrultusunda net olmayan, RX 6600'ün hız aşırtmalı mı, yoksa bu test için kullanılan grafiklerin ambargo kapsamında medyaya sağlanan sürücüler yüzünden mi olduğu ? Sorularına cevap verebilmek için sanırım kartın piyasaya sürülmesini beklemek zorundayız.

Orta segmentte rekabet artıyor

Devre dışı bırakılan çekirdeklerin yanı sıra, XT olmayan RX 6600, daha düşük saat hızlarına (2491 MHz'e kadar), daha düşük bellek hızına (14 Gbps) ve daha düşük TDP'ye (132W) sahip olacak. Arzın talebi karşılaması durumunda orta sınıf segmentte rekabetçi olacağı kesin fakat devam eden çip krizi ve yüksek fiyatların sonucunda kartların kayıplara karışması ise oyuncuları bekleyen senaryolardan biri.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim