Anlık Bildirim

Sağlık Bakanı Yardımcısı, robot doktor uygulamasına geçileceğini açıkladı

Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, 2020 yılında hastaların doktora gitmeden önce robot tarafından muayane edileceklerini ve hangi branşa gitmeleri gerektiğini öğreneceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Yardımcısı, robot doktor uygulamasına geçileceğini açıkladı Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde ülkemizdeki sağlık sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Birinci'nin açıklamalarının en önemli kısmı ise hastaların öncelikle robot doktorlar tarafından muayene edileceğini açıklamasıydı.

Hastalara tanı koyacak

Yapılan açıklamaya göre 2020 yılında hizmete başlaması beklenen robot doktor uygulaması, hastaların hangi branşa gitmeleri gerektiği konusunda tanı koyacak. "Zannediyorum 2020’nin Haziran-Temmuz ayları gibi, artık herhangi bir doktora gitmeden önce sizi bir robot muayene edecek ve hangi hastalıklarınızın olduğunun ilk 5 tanısını koyacak, hangi branşa gitmeniz gerektiğine karar verecek." şeklinde konuşan Birinci, hastaların yüzde 47'sinin internet üzerinden doktor araştırması yaptıklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Yardımcısı, robot doktor uygulamasına geçileceğini açıkladı Tam Boyutta Gör

Yapay zeka araçlarının, bazı alanlardaki hekimlerden daha hızlı ve daha doğru tanı koyabildiğine dikkat çeken Birinci, gelecek yıl küresel anlamda sağlık taleplerinin yüzde 20'sinin yapay zeka araçlarıyla karşılanabileceğini düşündüğünü de söyledi. Robot doktor uygulamasının ilk olarak hangi hastanelerde devreye gireceği ve hangi hastalıklara tanı koyabileceği ise şimdilik açıklanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4214 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sağlık bakanlığı, robot doktor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim