Anlık Bildirim

Samsung 200MP ISOCELL sensörü detaylanıyor

Samsung 200MP ISOCELL kamera sensörü daha gelişmiş piksel birleştirme, daha fazla odak pikseli grupları, akıllı ISO değeri birleştirme gibi yeniliklerle geliyor.

Samsung 200MP ISOCELL detayları Tam Boyutta Gör

Samsung’un geçtiğimiz hafta amiral gemileri için duyurduğu 200MP çözünürlüğündeki ISOCELL HP1 sensörü ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı. Sensör farklı ve rekabetçi yenilikler ile geliyor. 

Samsung ISOCELL HP1 neler sunuyor?

Samsung ISOCELL HP1 sensörü 200MP çözünürlük ile akıllı telefon pazarında yeni bir rekor kırıyor. 0.64 mikron piksel büyüklüğüne sahip olan sensör ChameleonCell teknolojisi ile pikselleri dörde veya 16’ya bölerek daha detaylı fotoğraflar ortaya çıkarabiliyor. 

2x2 diziliminde 50MP çözünürlüğünde fotoğraflar ve düşük kayıplı 8K 30fps videolar elde edilebiliyor. 4x4 diziliminde ise 12.5MP çözünürlüğünde 2.56 mikron pikselleri elde edilebiliyor. Sektördeki pek çok amiral gemisi sensörden daha fazla ışık aldığı dile getiriliyor. 

Sensör her pikselden gelen verileri defalarca okuyor ve çoklu örnekleme ile ortalamalarını alıyor. Staggered HDR teknolojisi 100 dB seviyesine kadar kısa, orta ve uzun pozlama imkânı tanıyor. Smart ISO tek çekimde düşük ve yüksek ISO değerlerini birleştiriyor. Smart ISO Pro ise bu özelliği videolarda bozulmasız HDR uygulaması için kullanıyor. 

Son olarak odak pikselleri oluşturarak daha hassas odaklama yapabilen Super PD teknolojisi de mevcut. Samsung ISOCELL HP1 sensörü müşterilere sevkiyata başladı. Muhtemelen ilk olarak Xiaomi amiral gemisi üzerinde karşımıza çıkacak.


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim