Anlık Bildirim

Samsung, insan beyninin sinirsel bağlantı haritasını belleklere aktaracak

Samsung, insan beyni üzerinde gerçekleştirilecek yeni projesini duyurdu. Beynin sinirsel bağlantı haritasını belleklere kopyalamak isteyen şirket, Harvard Üniversite ile birlikte çalışıyor.

Samsung, insan beyninin nöron haritasını belleklere aktaracak Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Samsung, beyin nöron haritasını elektronik bir cihaza kopyalamanın yollarını araştırıyor. Önümüzdeki yıllarda bitmesi beklenen yeni proje, kişilerin nöron haritasının belleklere aktarılması sağlayacak.

Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), yeni proje için Harvard Üniversitesi ile birlikte çalışıyor. Araştırmaya göre, Prof. HongKun Park ve Prof. Donhee Ham tarafından geliştirilen nanoelektrot dizisi kullanılarak, beynin sinirsel bağlantı haritası kopyalanabilecek. Bununla beraber üretilecek çipler kendi kendine öğrenme işlevine benzer yetenekler kazanacak.

Belleklere aktarım yapılacak

Kopyalanan nöron haritasını, SSD’lerde kullanılan standart NAND veya RAM gibi katı hal bellek sürücülerine depolamayı planlayan şirket, bilimde büyük bir gelişim sağlayabilir. Bunun yanı sıra insan beyninin sinaptik bağlantı bulunan tahmini 100 milyar nörona sahip olduğu düşünüldüğünde, yeni proje oldukça yavaş ve karmaşık bir şekilde ilerleyecek.

Samsung, kopyalanan bellek biriminlerinin nöron bağlantılarının gücünü yansıtan iletkenliğe sahip olacağını düşünüyor. Ayrıca şirket, bilim insanlarının tavsiye ettiği gibi beyin üzerinde tersine mühendislik uygulayarak gelişim sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim