Anlık Bildirim

SATA (Serial ATA) Kabloları: AC Ryan XNeon EL ve Western Digital SecureConnect

Haberin ilk kısmında MOD'cu arkadaşlara hitap eden AC Ryan XNeon EL kablolarının incelemesine bakacağız.

AC Ryan XNeon EL şeffaf yapıda olan ve bu şeffaf kılıfın altında sol ve sağ yanlarda enterferansa/girişime karşı gümüş alaşımı ile kaplı veri kabloları bulunurken orta kısımda ise Electro-Luminescent ışık kaynağı yer alıyor. EL'nin ışıldamasını sağlamak için bir uca takacağınız besleme amaçlı inverter gerekli. Bu inverter kite dahil ve üzerindeki 2 molex sayesinde hiç molex kaybetmemiş oluyorsunuz - birine AC Ryan XNeon EL diğerine de başka bir cihaz bağlayabiliyorsunuz.

SATA ile beraber gelen yeniliklerden biri de IDE kablosunun tersine uzun mesafelerde kaybın olmaması ya da düşük olması. Bundan yola çıkan firma renkli bir kasa tasarımı için 20cm, 30cm, 50cm, 75 cm ve 100cm gibi değişik uzunluklarda opsiyonlar sunmuş kullanıcılara. 100 cm modeli yumuşak yapısı sayesinde kasa içerisinde dolaştırarak hoş görüntüler elde etmek mümkün.

SATA (Serial ATA) Kabloları: AC Ryan XNeon EL ve Western Digital SecureConnect
|
SATA (Serial ATA) Kabloları: AC Ryan XNeon EL ve Western Digital SecureConnect

Oldukça hoş gözüken AC Ryan XNeon EL SATA kabloların tek eksisi inverter'ün çalışırken tiz bir ses çıkarması. Ama kasanız yeterince uzak ve kapağı kapalıysa bu sizi ne kadar rahatsız eder tartışılır. 30cm olan modelin 12$ (ABD) gibi bir fiyatla da satıldığı düşünülürse şeffaf ve kapaklı kasa sahipleri için oldukça cazip bir ürün olduğu aşikar AC Ryan XNeon EL SATA kabloların.

İkinci SATA kablosu ise sağlamcı arkadaşları ilgilendiriyor. Zira bu kablolar Western Digital'in üretmiş olduğu %500 daha dayanıklı konektörlere sahip özel bir kablo.

Şimdilik sadece Western Digital disklerle kullanılabilen SecureConnect adındaki bu kablolar WD SATA sabit disklerin arkasındaki özel çentiklere tutunarak kablo yuvasının kırılması ve/veya yamulması olasılığını en aza indirgiyor - WD'nin hesabına göre risk 5 kat azaltıyor.

SATA (Serial ATA) Kabloları: AC Ryan XNeon EL ve Western Digital SecureConnect

50 cm uzunluğunda tek model olan kablolar ABD'de yaklaşık 8$ gibi bir fiyata sahipler. Western Digital Raptor ve Western Digital Caviar SE Serial ATA modelleriyle tam uyumlu olan kablo açıkçası WD SATA disklerini kullananlar için alınması şiddetle tavsiye edilen bir ürün - ne de olsa daha sağlam bir yapı her zaman daha iyidir : )

» AC Ryan XNeon EL SATA incelemesi için tıklayın !
» Western Digital SecureConnect kablosu hakkında bilgi almak için tıklayın !

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim