Anlık Bildirim

Siber saldırıya uğrayan IOTA blok ağı halen kapalı durumda

Trinity cüzdan platformuna entegre edilen üçüncü taraf bir yazılım nedeniyle saldırıya uğrayan IOTA blok zinciri ağından 1.6 milyon dolar değerinde kripto para çalındı.

Siber saldırıya uğrayan IOTA blok ağı halen kapalı durumda Tam Boyutta Gör

Son dönemde siber saldırganların gözdesi kripto para birimleri haline geldi. Borsalar, kişisel cüzdanlar ve blok zinciri ağları yüksek meblağ barındırdıkları için sürekli saldırıya uğruyor. Son olarak IOTA platformu saldırganların hedefindeydi.

Cüzdanlar boşaltıldı

Nesnelerin İnterneti sektöründe dağıtık muhasebe teknolojileri ile güvenli veri iletimi ve mikro transferler amaçlayan Alman IOTA blok zincir platformu MIOTA olarak en büyük 25 para birimi arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta para birimini saklamaya yarayan Trinity cüzdanlarının saldırıya uğradığı haberi gelmişti. Blok ağı içerisinde yer alan cüzdanlardan 1.6 milyon dolarlık MIOTA çalındığı ifade edilirken 10 kullanıcının mağdur olduğu bilgisi verilmişti.

IOTA hemen ana ağını kapatarak saldırıyı soruşturmaya başlamıştı. Saldırıya neden olan açığın Trinity cüzdana entegre edilen üçüncü taraf bir yazılımdan kaynaklandığı ve IOTA çekirdek ağının etkilenmediği ifade ediliyor.

Platform henüz ana ağı kullanıma açmış değil ve bu sayede saldırganın diğer cüzdanlara müdahale etmesinin önüne geçildiği belirtiliyor. Açığın giderilmesi için çalışmalar devam ederken ağın ne zaman faaliyete geçeceği ise bilinmiyor. Trinity kullanıcılarına ise cüzdanlarını açmamaları tavsiye ediliyor. MIOTA birimi saldırının duyulması ile birlikte yükseliş trendini kesti ve düşüşünü sürdürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim