Anlık Bildirim

Dünya genelinde aşılanmada en dezavantajlı grup sığınmacılar

Bir yardım kuruluşunun yaptığı araştırmaya göre küresel çapta en az aşılanan gruplardan birisi sığınmacılar. Yerlerinden zorla edilen bu insanlardan birçoğu aşı olup olmayacağını bile bilmiyor.

Sığınmacılar aşı olamıyor

İnsani yardım kuruluşu World Vision'ın yaptığı açıklamaya göre küresel çapta birçok sığınmacıların çoğunluğunun Covid-19 aşısına erişimi yok. World Vision sekiz ayrı ülkede yaptığı anket sonuçlarını Friedrichsdorf kentinde düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Açıklamada sığınmacıların yüksek enfeksiyon riskine sahip olmasına karşın dünyada aşı hiyerarşisinde alt sıralarda geldiklerine dikkat çekildi. Öte yandan açıklamanın devamında ankete katılan 1.914 sığınmacıdan yalnızca bir tanesinin koronavirüs aşısı olduğu bilgisi paylaşıldı.

World Vision söz konusu çalışmayı Brezilya, Kolombiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ürdün, Peru, Uganda ve Venezuela'da gerçekleştirdi. Katılımcılardan %70'i bulundukları bölgelerde onlara yönelik bir aşı planı bile duymadıklarını dile getirdiler. Sığınmacıların yarısı ise aşı hakkına sahip olduklarını dahi bilmediklerinden bahsetti. 

Bununla birlikte araştırmanın yapıldığı ülkeler genel anlamda gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerden oluşuyor. Bu anlamda yerli halk da birçok yerde aşı bulmakta güçlük çekiyor ki araştırma da bir anlamda bu bağlantıyı kuruyor. Yardım kuruluşunun verdiği bilgiye göre dünya genelinde 40 milyon sığınmacı düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşıyor. Kaldı ki Birleşmiş Milletler'in açıkladığı rakamlara göre dünya genelinde zorla yerinden edilenlerin sayısı yaklaşık 80 milyon. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7672 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sığınmacılar, covid19 aşısı ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim