Anlık Bildirim

Sinemalar normale dönüyor: Kazançlar pandemi dönemi öncesine yaklaştı

2020 Mart ayıyla birlikte büyük kan kaybetmeye başlayan sinemalar, geçtiğimiz ayla birlikte pandemi dönemi öncesine yaklaştı. Kazancın yüzde 90'ına ulaşıldı.         

Sinemalar pandemi dönemi öncesine yaklaştı Tam Boyutta Gör

Mart 2020 tarihinde pandeminin tüm dünyayı etkilemesi ile birlikte bildiğiniz gibi birçok film aylarca hatta bazıları yılı aşan sürelerle ertelendi. Uzun süre sinemalar kapalı kaldı, açıldığında da yüzde 50 kapasite ile izleyici aldı. Bu süreçte de dünyanın en büyük sektörlerinden biri büyük bir kan kaybetti. Binlerce sinema işçisi işsiz kaldı. Ancak işler son birkaç aydır normale dönüyor diyebiliriz.

Kazançlar Pandemi Dönemi Öncesine Yaklaştı

Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri olan Cineworld geçtiğimiz günlerde Ekim 2021 için istatistiklerini paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre Ekim 2021'deki satışlar pandemi dönemi öncesine yüzde 90 oranında ulaşmış durumda. Hisseler de yüzde 14 oranında artmış durumda. 

Özellikle son dönemde aşılanma ile birlikte izleyiciler sinemaya daha fazla gitmeye başladı ve yüksek gişe beklentili birçok film vizyona girdi. Aralık 2021'de Matrix 4 ve Spider-Man 3 ile birlikte hızlı yükseliş devam edecektir. Ancak belirtmekte fayda var. Her nee kadar sayılar pandemi dönemi öncesine yetişse de kazançlar, pandeminin olmadığı bir durumda yaşanacak olan gelir artışına yetişmiş değil. 2022 yılında pandeminin olumsuz yönde ilerlememesi durumda daha da normale döneceğizdir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6391 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yaşam, Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim