Anlık Bildirim

Sony dizüstü bilgisayarlarındaki XBRITE'ı masaüstü LCD'lerine taşıdı

Sony VAIO dizüstü bilgisayarlarında uzun süredir kullandığı ve yüksek parlaklık ile kontrast sağlayan LCD teknolojisi XBRITE'ı masaüstü modellerine taşıdı.

XBRITE teknolojisi sayesinde gerçeğine daha yakın siyahlar (griye daha az kaçma eğilimi), canlı renkler elde edilebiliyor.

Teknolojinin temeli ise oldukça basit ve bir o kadar da etkili: Rakiplerinin aksine monitörden gelen ışığı kırmayan ekranın yüzeyine uygulanan özel bir "Anti-Glare" filtresi. Bu filtre hem renklerin gerçeğine en yakın biçimde görülmesine yardımcı oluyor hem de parlaklığı olumsuz etkilemiyor. XBRITE ek olarak arka plan ışığının yoğunluğunu da arttırarak (tabii ki solmalara yol açmadan) renklerin daha canlı algılanmasını da sağlıyor.

XBTITE'lı masaüstü LCD'ler 17" ve 19" olmak üzere iki modelde gelecek: HS74P ve HS94P. Her iki modelde siyah veya gümüş rengi kasa seçenekleri olacak. Kontrast oranları ise yine sırasıyla şöyle: 500:1 ve 450:1. Oldukça iyi rakamlar : )

Bu yeni modellerin tek artısı XBRITE olmayacak: Sony her iki modelde de düşük cevap süreli paneller kullanmış. 17" modeli 16ms cevap süresine sahipken bu değer 19" modelinde sadece 12ms !

Diğer Sony LCD'lerdeki özellikleri de bünyelerinde barındıracak olan bu "Premium" modeller 600$ ve 850$'dan satışa sunulacak.

XBRITE'ı dizüstü VAIO'larda gözlemleme şansım olduğu için subjektif olarak Sony'nin bu teknolojiyi masaüstüne taşımasını oldukça olumlu buluyorum. Tabii bazı testler yapılmadan her üründe olduğu gibi bu ekranlarında ne kadar başarılı olduğunu söylemek güç. Yine de Sony ürünlerinin daima belli bir kalitenin (ve tabii ki fiyatın) üzerinde olduklarını hesaba katarsak, ürünlerin en az rakipleri kadar iyi olacağını düşünebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim