Anlık Bildirim

Sony PSP2'de PowerVR SGX serisi GPU kullanılabilir

Sony PSP2'de PowerVR SGX serisi GPU kullanılabilir

Japon elektronik devi Sony'nin çalışmaları devam eden yeni oyun konsolu PlayStation Portable 2 için kullanıcıların meraklı bekleyişi sürüyor. Firmanın taşınabilir konsol pazarındaki pozisyonunu daha da yukarı çekebilmesi adına önemli bir görev üstlenecek olan PlayStation Portable 2'nin teknik alt yapısının özellikle oyuncular için belki de en önemli ayağı olan grafik işlem birimi dikkat çekici bir haber geldi.

Gelen bilgilere göre, Sony ile Imagination firmaları arasında yeni nesil PowerVR SGX GPU'sunun kullanımı için lisans anlaşması yapıldığı iddia ediliyor. Her ne kadar Imagination firması isim telaffuz etmekten özellikle kaçınsada firmanın sektörün en büyük tüketici elektroniği firmalarından biriyle uzun soluklu yeni bir anlaşma yaptık açıklaması gözleri Sony cephesine çevirmiş durumda.

Mevcut haberler ışığında Sony PSP2 üzerinde grafik işlem birimi olarak PowerVR SGX serisi dahilinde hazırlanan SGX55x kod adlı GPU'nun kullanılabileceği belirtiliyor. Yeni GPU ile sergilenecek 3B performansı merak konusu olan Sony'nin yanı sıra bir süre önce haberini verdiğimiz Pandora isimli açık kaynak konsol projesinde de PowerVR tabanlı grafik işlem birimine yer verildiğini hatırlatmakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim