Anlık Bildirim

SPK Başkan Yardımcısı'ndan kripto para açıklaması

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, kripto para düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ali İhsan Güngör'ün açıklamaları haberimizde.

SPK Başkan Yardımcısı'ndan kripto para açıklaması Tam Boyutta Gör

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, kripto paralar ve regülasyonlar konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre yasal düzenlemelerin iki ana başlık altında işleneceği söylendi. Güngör konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Yasal düzenleme iki ana başlıkta toplanacak: Kripto varlıkların ihracı ve kripto varlık hizmet sağlayıcı platformları. Platform kuruluşlarına lisans, kurucu ve yöneticilerin yeterlikleri vb. şartlar getirilecek. Platformlarda kripto varlıkların saklanması hususu da ayrıca düzenlenecek. Fiyat manipülasyonlarına karşı denetleyici ve önleyici mekanizmalar söz konusu olacak. Bu konular bizi en çok zorlayan hususlar.”

Son zamanlarda Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto para konusunda çalışmalar hızlandırılmış durumda. El Salvador’un Bitcoin’i kabul etmesi, Çin’in yasaklaması gibi gelişmeler yaşanırken, Türkiye’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim