Anlık Bildirim

Stack Overflow, teknoloji yatırımcısı Prosus'a 1.8 milyar dolara satıldı

Popüler programlama Soru-Cevap sitesi Stack Overflow, Avrupa'nın en büyük teknoloji yatırım şirketi olan Prosus NV tarafından satın alındı.

Stack Overflow, teknoloji yatırımcısı Prosus'a 1.8 milyar dolara satıldı Tam Boyutta Gör

Hollandalı şirket Prosus, geliştiriciler ve BT uzmanları için popüler bir forum olan Stack Overflow'u satın aldığını duyurdu. Site 2008'den beri faaliyet gösteriyor ve bugün aylık ziyaretçi kitlesi 100 milyondan fazla. Anlaşma ise 1.8 milyar dolar değerinde.

Stack Overflow, geliştiricilerin ve programcıların kod sorunlarını çözmek için gittikleri neredeyse ilk yerdir. Orada sorularınızın cevaplarını bulabilir ve hatta başka birinin kodunu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Sitenin kurucusu, daha önce Microsoft Excel ekibinde ürün yöneticisi olarak çalışan ve Trello zamanlama yazılımının yazarı olan Joel Spolsky.

Stack Overflow, teknoloji yatırımcısı Prosus'a 1.8 milyar dolara satıldı Tam Boyutta Gör

Aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek

Satın almayı gerçekleştiren Prosus ise Güney Afrikalı Naspers'in bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Çevrimiçi platformlara ve diğer e-ticaret hizmetlerine yatırım yapmakta. Prosus'un en büyük yatırımları arasında Tencent, Mail.ru Group, PayU ve OLX (Avito) bulunuyor.

Stack Overflow, Hollandalı bir şirketin tele-çalışma ve çevrimiçi öğrenme teknolojilerini geliştirmek için kullanmak istediği ilk doğrudan satın alım oldu. Stack Overflow'un kurucusu Joel Spolsky ise kullanıcılara forumun eskisi gibi çalışmaya devam edeceğine dair güvence verdi ve: "Stack Overflow, bağımsız olarak, aynı ekiple ve önceki plan doğrultusunda çalışmaya devam edecek. Artık yeni sahiplerimiz var. Bir anlamda, bu mümkün olan en iyi sonuç." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim