Anlık Bildirim

Starlink'in hızı üç ayda bir buçuk kat artarak sabit geniş bant internete yaklaştı

Starlink uydu internet ağı, hız açısından sabit geniş bant internete yetişmeye başladı. Uzaya fırlatılan uyduların sayısı arttıkça internet bağlantısının kalitesi de yükseliyor.

Starlink uydu internet hızı üç ayda bir buçuk kat arttı Tam Boyutta Gör

Speedtest platformu 2021 yılı için Starlink'in ortalama internet hızını ortaya koyan üç aylık bir rapor yayınladı. Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX tarafından hayata geçirilen uydu internet hizmeti şu anda 90 binden fazla kişi tarafından kullanılıyor.

Speedtest verilerinden, uzaya fırlatılan uyduların sayısı fazlalaştıkça internet bağlantısının kalitesinin de arttığı sonucu çıkıyor. İkinci çeyrekte Starlink'in medyan (ortanca değer) internet hızı yaklaşık bir buçuk kat artarken, gecikmeler ise tam tersine azaldı.

Starlink uydu internet hızı üç ayda bir buçuk kat arttı Tam Boyutta Gör

ABD'de sabit geniş bant internet için medyan indirme hızı 115.22 Mbps seviyesinde. Starlink bu değere çok yaklaştı. 2021'in ilk çeyreğinde Starlink'in internet hızı ortalama 65.72 Mbps idi. Şimdi ise bu hız 97.23 Mbps'ye yükselmiş durumda.

Rakiplerini geride bıraktı

Speedtest, bu rakamları HughesNet ve Viasat gibi diğer uydu interneti sağlayıcılarıyla karşılaştırdı. Söz konusu servisler daha mütevazı hızlar sunuyorlar. HughesNet'in ortalama hızı 19.73 Mbps, Viasat'ınki ise 18.13 Mbps olarak yansıyor tabloya.

Starlink uydu internet hızı üç ayda bir buçuk kat arttı Tam Boyutta Gör

Ping açısından baktığımızda Starlink için ortalama gecikme süresinin 45 ms olduğunu görüyoruz. Sabit geniş bant internette bu değer 14 ms. HughesNet ve Viasat'ın yüzlerce milisaniyelik gecikme süresine sahip olmaları ise dikkat çekiyor.

Speedtest'in üç aylık raporu, Starlink uydu internet hizmetinin artık neredeyse sabit geniş bant internet kadar hızlı olduğunu gözler önüne serdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim