Anlık Bildirim

Starlink uçak yolcularına yüksek hızlı kablosuz internet hizmeti sunmaya hazırlanıyor

SpaceX tarafından hayata geçirilen uydu internet ağı Starlink, uçuş sırasında yolculara kablosuz internet sağlamak için birkaç hava yolu şirketi ile görüşme yapıyor.

Starlink uçak yolcularına yüksek hızlı kablosuz internet hizmeti sunmaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX tarafından hayata geçirilen uydu internet ağı Starlink, uçuş sırasında yolculara kablosuz internet sağlamayı planlıyor. Starlink Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller, bu konuyla ilgili birkaç hava yolu şirketi ile görüştüklerini söyledi.

Deneyimli yönetici dün Connected Aviation Intelligence Summit panelinde yaptığı açıklamada "Geliştirme aşamasında olan kendi havacılık ürünümüz var… bugüne kadar bazı demo uygulamalar yaptık ve bu ürünün çok yakın bir gelecekte uçağa konulmasını sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Starlink uçak yolcularına yüksek hızlı kablosuz internet hizmeti sunmaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

SpaceX, 2018 yılından bu yana küresel çapta geniş bant internet sunmak için 1.800 Starlink uydusunu yörüngeye fırlattı. Bu sayının 4.400'e çıkarılması hedefleniyor. Şirket Starlink projesiyle kırsal bölgelerde yaşayan insanlara yüksek hızlı internet hizmeti sağlayacak.

Starlink şu anda beta test kapsamında 100 Mbps'ye kadar indirme ve 20 Mbps'ye kadar yükleme hızları sunuyor. Şu anda on binlerce kullanıcı Starlink uydu çanağı ve Wi-Fi yönlendirici için 499 dolar ödeyerek hizmetten faydalanabiliyorlar. Tabi aylık 99 dolar abonelik ücreti olduğunu da hatırlatalım.

Starlink uçak yolcularına yüksek hızlı kablosuz internet hizmeti sunmaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Mevcut çözümlerden daha uygun fiyatlı olacak

Starlink ve OneWeb gibi uydu internet ağlarının günümüzde uçaklara internet hizmeti sağlayan mevcut çözümlerden daha uygun fiyatlı olacağı düşünülüyor. Hofeller panelde yaptığı konuşmada "Sonuç olarak, yolcular ve müşteriler jeostatik sistemlerin sağlayamayacağı harika bir deneyim istiyor" dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim