Anlık Bildirim

Steam Deck konsolunun SteamOS 3.0 modifikasyonu herkese açılıyor

Steam Deck konsolu ile birlikte gelecek olan SteamOS 3.0 yazılımı bir sürprizi de beraberinde getiriyor. Firma bağımsız bir Linux dağıtımı olarak indirmeye sunacak. 

SteamOS 3.0 Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasında yıllardır farklı bir soluk getirmek için uğraşan Valve, ilk dönem Steam oyuncu bilgisayarları projesi ile hayal kırıklığına uğramıştı. Yine de yılmayan oyun devi büyük bir heyecan ile farklı projeler peşinde koşuyor. Steam Deck firmanın göz bebeği durumunda. 

SteamOS 3.0 neler sunuyor?

Taşınabilir bir bilgisayar kıvamında hazırlanan Steam Deck konsol projesi avuç içinde yüksek kaliteli bilgisayar oyunlarını oynatmayı amaçlıyor. Böylece Xbox One X veya PlaySation 5 konsollarının aksine Steam Deck istediğiniz yerde oyun oynama imkânı sunacak. 

Steam Deck konsolu SteamOS adındaki özel bir yazılım üzerinde çalışıyor. Piyasaya çıktığında SteamOS 3.0 sürümünü taşıyor olacak. Valve daha önce Debian Linux dağıtımını modifiye ederken sonrasında Arch Linux dağıtımına geçiş yaptı. KDE Plasma masa üstü yazılımını kullanan dağıtım güvenli bir dosya sistemine sahip ve ses için de PipeWire kullanıyor. 

SteamOS 3.0 sürümünü deneyimlemek isteyenler için ise bağımsız bir dağıtım olarak firma tarafından da erişime açılacak. Böylece Linux platformu oyun dünyası için önemli bir alternatif haline gelebilecek.

SteamOS 3.0 dağıtımını kurduktan sonra aynı Steam Deck tecrübesini bilgisayarınızda yaşayabileceksiniz. Net bir tarih olmasa da Steam Deck konsolunun piyasaya çıkacağı Şubat ayında bir gelişme bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim