Anlık Bildirim

Süper Spor otomobiller de çevreci ve ekonomik olabilir mi?

DonanımHaber ana sayfasının Otomobil Teknolojileri bölümünde 'yeşil' olarak tabir edilen çevreci ve ekonomik otomobillerin haberlerini sizlerle sürekli paylaşmaktayız.Sizlerin de farkedebileceği üzere bu hybrid, tam elektrikli veya düşük yakıt tüketimi ve emisyona sahip içten yanmalı motorlu otomobiller genelde kompakt boyutlara ve düşük ağırlıklara sahipler. 'Yeni dalga' olarak adlandırılan bir akımla ise süper spor otomobil üreticilerinde de çevre bilinci oluşmaya başladığından emisyonu ve tüketimi azaltılmış (!) otomobiller görmeye başlıyoruz.

Ferrari'nin emisyonu ve tüketim değerlerini azaltmak için California modeline start&stop sistemini eklemesi, Mercedes-Benz'in yakıt piline sahip SLS AMG E-Cell Concept'i, Porsche'nin 918 Spyder Plug-in Hybrid modelini ve BMW'nin Vision Efficient Dynamics versiyonlarını geliştirmesi bu akıma örnek olarak verilebilir. Örneğin BMW'nin Vision Efficient Dynamics sistemi sayesinde BMW otomobilleri M3 performansına sahip olmasına rağmen sadece 99 gram/kilometre emisyon değerine sahip olacak.

Ferrari'nin Ticaret ve Pazarlama Müdürü Enrico Galliera da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Galliera, 'Ferrari almayı düşündüğünüzde performanslı bir otomobile sahip olmayı düşünmüş olursunuz. Biz müşterilerimize Ferrari almanın aynı zamanda çevreci bir otomobile sahip olmak anlamına geldiğini söylediğimizde çok pozitif bir etkisi oluyor.' dedi. Süper Spor otomobillerdeki bu akımın daha da artarak çok daha ekonomik ve çevreci otomobillerin geliştirilmesi planlanıyor.

Süper Spor otomobiller de çevreci ve ekonomik
Süper Spor otomobiller de çevreci ve ekonomik
Süper Spor otomobiller de çevreci ve ekonomik
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim