Anlık Bildirim

Tablet satışları 2021 yılının ilk çeyreğinde %53 arttı

Uzun süreli bir durgunluk döneminin ardından tablet pazarı koronavirüs pandemisinin de etkisiyle sağlam toparlanma belirtileri gösteriyor. Satışlar yıllık bazda %53 arttı.

Tablet satışları 2021 yılının ilk çeyreğinde %53 arttı Tam Boyutta Gör

Küresel tablet pazarı uzun bir durgunluğun ardından pandemi döneminde büyük bir canlanma yaşadı. Uzaktan çalışma ve eğitime geçiş ile birlikte büyük ekranlı mobil cihazlara yönelik talep yükseldi. Bu da 2020 yılında tablet sevkiyatlarının bir önceki yıla göre %19 artmasıyla sonuçlandı.

Counterpoint Research'ün son raporuna göre tablet pazarında büyüme eğilimi sürüyor. Sevkiyatlar 2021 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda %53 arttı. Ancak 2020'nin son çeyreğine kıyasla mevsimsel faktörlere bağlı olarak yüzde 22'lik bir düşüş söz konusu.

Tablet satışları 2021 yılının ilk çeyreğinde %53 arttı Tam Boyutta Gör

Apple, pazarı domine ediyor

Pazarın büyük bir bölümüne hükmeden iki dev var: Apple ve Samsung. Her iki şirket de yıl içinde pazar paylarını artırdı. Apple tartışmasız şekilde pazar lideri olmaya devam ediyor. Şirket payını %30'dan %37'ye yükseltti. İkinci sırada yer alan Samsung ise pazar payını %16'dan %20'ye çıkararak konumunu güçlendirdi.

Lenovo bir önceki yıl elde ettiği %5'lik payı %9'a yükselterek ilk üçe girmeyi başardı. Huawei ise ABD yaptırımlarının olumsuz etkisi sonucu ilk üçün dışında kalmış durumda. Sıkıntılı bir süreçten geçen Çinli şirketin pazar payı %11'den %5'e geriledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim