Anlık Bildirim

Teknoloji şirketlerinin piyasa değerleri kan kaybediyor

Teknoloji dünyasına hükmeden dev şirketler kan kaybediyor. Microsoft, Netflix ve Tesla'nın da aralarında bulunduğu birçok önde gelen şirketin piyasa değeri geriledi.

Teknoloji şirketlerinin piyasa değerleri kan kaybediyor Tam Boyutta Gör

Yatırımcıların ekonomik yavaşlama endişeleri dünya devi teknoloji şirketlerinin değer kaybetmesine neden oldu. Artan enflasyon oranları, Çin'deki Covid-19 karantina kısıtlamaları ve Ukrayna'da devam eden savaş gibi faktörler yatırımcılar üzerinde baskı oluşturuyor.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi, Salı günü %3.95 oranında geriledi. Bu 2020 yılından bu yana görüşen en düşük kapanış seviyesi olarak dikkat çekiyor.

Teknoloji şirketlerinin piyasa değerleri kan kaybediyor Tam Boyutta Gör

Tesla'da keskin düşüş

Google’ın ana şirketi Alphabet ve Microsoft, %3'ten fazla değer kaybetti. Netflix hisseleri ise yaklaşık %5.5 düştü. Dijital yayın hizmeti geçen hafta 10 yıl içinde ilk kez abone kaybettiğini açıklayarak yatırımcıları şoka uğratmıştı.

Teknoloji şirketlerinin piyasa değerleri kan kaybediyor Tam Boyutta Gör

Apple hisseleri yüzde 3.7 düşüş yaşadı. Nvidia %5.6 değer kaybederken, AMD'nin piyasa değeri ise %6.1 geriledi. Sosyal medya platformu Twitter, Elon Musk'ın satın alma teklifini kabul ettikten sonra Tesla'nın hisseleri %12 düştü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim