Anlık Bildirim

Avrupa Birliği, Elon Musk'ı uyardı: Bizim kurallarımız geçerli, Twitter sansürsüz olmaz

AB Komiseri, Twitter'ı satın alan Elon Musk'a, Avrupa'da yürürlükte olan ve ihlalleri milyarlarca para cezası olan içerik denetleme kurallarını hatırlattı.      

Avrupa Birliği, Elon Musk'ı uyardı: Twitter sansürsüz olmaz Tam Boyutta Gör

Avrupa İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton, Amerikalı iş adamı Elon Musk'ı sosyal ağ Twitter'ın AB içerik denetleme kurallarına uyması gerektiği konusunda uyardı. Aksi takdirde, sosyal ağ Avrupa'nın büyük bir bölümünde para cezaları ve hatta engelleme ile karşı karşıya kalacak.

Breton İngiliz yayınına verdiği demeçte, "Herkese açığız, ancak kendi şartlarımıza göre. Elon, sizi memnuniyetle karşılıyoruz, ancak kurallarınız bizim için geçerli olmayacak" dedi. Başka bir deyişle, Twitter'ın yeni sahibine doğrudan AB'de tam bir konuşma özgürlüğü olmadığını söyledi. Musk ise geçtiğimiz gün "ifade özgürlüğünün işleyen bir demokrasinin temeli olduğunu" söylemiş ve Twitter'ı "insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital bir şehir meydanı " olarak nitelendirmişti.

Twitter yasalara uymazsa Avrupa'da yasaklanabilir

Avrupa Komisyonu temsilcisi Thierry Breton, Musk'ın yeni Dijital Hizmetler Yasası hükümlerine uymamasının üzücü sonuçlara yol açabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Pazar alanımızdan yararlanmak isteyen herkes onun kurallarına uymak zorundadır. Twitter yasalarımıza uymazsa yaptırımlar var. Şirketin gelirinin %6'sına el konulması ve ihlaller devam ederse platformun Avrupa'da faaliyet göstermesinin yasaklanması gibi."

Avrupa Birliği, Elon Musk'ı uyardı: Twitter sansürsüz olmaz Tam Boyutta Gör

Dijital Hizmetler Yasası, Twitter gibi sosyal ağların dezenformasyon ve askeri propagandayla nasıl başa çıktıklarını yasa düzenleyicilere açıklamasını şart koşuyor. Temelde dezenformasyon ve askeri propagandanın ne olduğu ve nelerin yasaklanması gerektiği Twitter tarafından belirlenemeyecek. Elbette yeni yasa sadece bu sosyal ağ için değil, Facebook ve Google gibi diğer teknoloji devleri için de geçerli. 

Kaynakça https://www.ft.com/content/22f66209-f5b2-4476-8cdb-de4befffebe5 https://www.axios.com/eu-elon-musk-twitter-content-misinformation-01d14640-5032-4be4-abc4-0737cc4eb74e.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5724 kez okundu.
31 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim