Anlık Bildirim

Telefon bağımlıları için üçüncü göz yapıldı!

Güney Koreli bir tasarımcı telefon bağımlılarının kullanımı için kafaya takılan üçüncü bir göz tasarladı. Bu gözle beraber telefon bağımlılarının gündelik hayatta yaşadığı kazanlar önlenebilir.

Telefon bağımlıları için üçüncü göz yapıldı! Tam Boyutta Gör

28 yaşındaki Güney Koreli endüstriyel tasarımcı Paeng Minwook, robotik bir göz küresi tasarladı. Bu göz küresini kişi alnına yerleştirerek kullanacak. Kişi yolda yürürken telefona bakmak için eğildiği zaman devreye girecek olan bu göz, herhangi bir engel ile karşılaşıldığında kişiyi sesle uyaracak. 

Kişi bir engelin bir veya iki metre yakınına geldiğinde cihaz kişiyi uyarmak için bip sesi çıkaracak. Böyle bakıldığında cihazın tek olayı bir sensör. Yani bu açıdan bakılırsa yalnızca bilindik sensörleri kafaya takılacak biçimde yapılmasından ibaret gibi tasarım. 

Cihazın tasarımcısı Minwook, cihazın gerçekten işe yaramasının dışında "hicivli bir çözüm" olduğunu belirtti. Ona göre bu sayede insanlar teknoloji bağımlılıklarını anlayacaklar. Bir taraftan da bizim için eski Zihni Sinir karikatür karakterinin icatlarını andıran bu cihaz belki de somut kullanımından ziyade yalnızca toplumsal farkındalık oluşturmak adına kullanılır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim