Anlık Bildirim

Toyota Prius Rekora Koşuyor : 2 Milyonuncu Prius Sahibini Buldu

Toyota, Hybrid modeli olan Prius'un 2 milyonuncu satışını kutluyor. 1997'de otomotiv dünyasına merhaba diyen Prius, geçen 13 yıl içerisinde dünya genelinde müthiş bir beğeni ve takdir kazandı. Hybrid bir model olmasına rağmen kayda değer satış başarısına ulaşan Prius, 2010 Eylül ayı sonu itibariyle 2 milyonuncu sahibine de kavuşmuş oldu. 70'ten fazla ülkede satışta olan Prius'un lansmanından bu zamana kadarki Amerika satışları da etkileyici: Tam 917000 adet!

Prius 3. ve güncel versiyonuyla dünya genelindeki satışına devam ediyor. Toyota'nın büyük yatırımlarıyla sürekli gelişim gösteren Prius, 3. jenerasyonuyla verimlilik ve performans konusunda daha da iddialı bir konuma geldi. Toyota'nın yakın hacim ve güçteki konvansiyonel (benzinli ve dizel) otomobilleri göz önüne alarak yaptığı hesaplara göre, 13 yıldır satışta olan Prius sayesinde 11 milyon ton karbondioksitin havaya salınması engellendi. 89 g/km CO2 salınımıyla güncel-seri üretim içten yanmalı motorlu otomobiller arasında en başarılısı olan Prius 100 km'de sadece 3.2 litre yakıt tüketiyor.

En önemli hedefinin çevreci ve verimli, aynı zamanda ulaşılabilir otomobiller üretmek olduğunu her fırsatta dile getiren Toyota yetkilileri, Prius'un yıllardır süregelen bu üstün başarısını gördüklerinde şirket hedeflerini yeniden belirlediler. Şirket 2010'lu yılların sonuna kadar yılda en azından 1 milyon hybrid otomobil satacak duruma gelmeyi planlıyor.

Prius Rekora Koşuyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim