Anlık Bildirim

TSMC çip kıtlığını önlemek için üretimi iki kat arttıracak

Pandemi sebebiyle yarı iletken sektöründe yaşanan yarı iletken sıkıntısını azaltmayı planlayan TSMC, 44 milyon dolar yatırımla üretimi neredeyse iki kat arttırmayı planlıyor.

TSMC, çip sıkıntılarını en aza indirmek için üretimi arttırıyor Tam Boyutta Gör

Apple,Qualcomm ve diğer büyük teknoloji şirketlerine yonga tedariği sağlayan TSMC, 2022 yılında üretim kapasitesini arttırmak için 44 milyar dolar yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yeni üretim tesisleri kurulacak

2023 yılına kadar üretime toplam 100 milyar dolar yatırım yapmayı planlayan şirket, yarı iletken sektöründe herhangi bir yavaşlama görülse de, yüksek performanslı yongaya sahip otomobiller, fabrika ekipmanları gibi farklı segmentlerde taleplerin artacağını düşünüyor. Bununla birlikte TSMC CEO'su CC Wei, "Son pazar talebinin birim bazında yavaşlayabileceğini, ancak silikon içeriğinin arttığını gözlemliyoruz" sözlerini dile getirdi.

Üretimdeki iki kat artış ile beraber Arizona ve Japonya'da yeni üretim fabrikaları kurmayı planlayan TSMC, pandemi sebebiyle sektörde yaşanan talep artışıyla dünyadaki en büyük ve en önemli şirketlerden biri olmayı başardı. Aylık olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılı son çeyrek kârını yüzde 21 oranında arttırmayı başaran şirket 438.2 milyar Tayvan doları (15.8 milyar dolar) kazanç elde etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4460 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, Donanım Bileşenleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim